Nem fehér bőrű lesz az új Pókember?

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, megegyezésre jutott a Sony és a Marvel, melynek értemében Pókember csatlakozott a Marvel mozis univerzumához. A legfrissebb híresztelések szerint azonban a franchise hatodik filmjének főszerepét nem fehér bőrű színész alakítja majd.

Azt már eddig is tudtuk, hogy Andy Garfield nem tér vissza Pókember szerepében, azonban a lehetséges jelöltekről még csak homályos találgatások folytak.  A The Wrap újságírója, Jeff Sneider azonban alaposan felkavarta az állóvizet, amikor a Meet the Movie Press legújabb részében arról beszélt, hogy szinte biztos, hogy nem fehér bőrű színész játssza majd a következő Pókembert (a videón a 44. perctől).

"Nézzétek, még semmi sincs kőbe vésve, de most azt mondom, Pókember nem lesz fehér. Erről 95%-ban meg vagyok győződve. Minden bizonnyal fekete lesz, de arra is van esély, hogy latin legyen. 95%-ra mondom, hogy nem fehér."

Ezen információk tükrében úgy tűnik, hogy a Sony és a Marvel Brian Bendis új képregénye mentén kívánja összeállítani a koncepciót, melynek főszereplője Miles Morales. Morales karaktere akkor került a képbe, amikor az eredeti képregény 2011-ben kiadott részében Zöld Manó megölte Peter Parkert, igaz, a hős a későbbi számokban visszatért az élők sorába.

Morales Brooklynban született és nevelkedett, édesapja afroamerikai, édesanyja Puerto Ricó-i. Akárcsak Peter Parker, ő is egy pókharapás következtében tett szert szuperképességeire.

A találgatások máris megkezdődtek a lehetséges főszereplő kapcsán, a külföldi sajtó Donald Glovert emlegeti az esélyesek között.

Alapvetően van fantázia a dologban, ezzel a lépéssel ugyanis a Marvel elég markánsan kijelölné Pókember helyét, és határozottan elválasztaná a korábbi filmes adaptációktól. Ráadásul talán ők is úgy érzik, hogy tizenkét éven belül rebootolni a teljes franchise-t a jól ismert eredettörténettel már kissé sok lenne.  

Az új Pókember a legnagyobb valószínűség szerint az Amerika Kapitány: Polgárháború-ban debütálhat a mozikban.