A fiatal Morpheusról szólhat az új Mátrix-film

UPDATE 2017.03.20.: Bár hivatalosan még nem erősítette meg a Warner, a legfrissebb értesülések szerint a fiatal Morpheus (Laurence Fishburne) történetét dolgozza majd fel az új Mátrix-film. Miután múlt héten kiderült, hogy a film főszerepére Michael B. Jordant (Creed: Apollo fia) szemelte ki a stúdió, melyet követően az is tisztázódott, hogy a Warner nem akarja rebootolni a trilógiát. Ezen tényeg ismeretében máris összeállhat a kép. A fiatal Morpheus sztorija pedig tényleg erős, és tökéletesen logikus húzás lenne a Warner részéről.

(2017.03.18.)Néhány napja számoltunk be arról, hogy a Warner Bros. előhúzza a fiókból a Mátrix franchise-t. A remkake/reboot hírére azonnal felhördült az internet népe, és heves nemtetszésüket fejezték ki a dologgal kapcsolatban. Az új Mátrix-mozi forgatókönyvírója ( Ready Player One - Steven SpielbergX-Men: Az ellenállás vége) azonban egy Twitter-bejegyzésben tisztázta a dolgokat.

"Csak annyit mondhatok, hogy senki nem fogja rebootolni a Mátrixot. Azok, akik ismerik az Animátrixot, és a képregényeket, értik a dolgot. Nem kommentálhatom a dolgot, de a reeboot és a remake szavakat az újságírók aggatták rá a projektre. Ne hagyatkozzunk pontatlan hírekre. Akarok-e látni több, a Mátrix univerzumban játszódó történetet? Igen! Mert ez egy zseniális ötlet, ami nagyszerű történeteket szülhet" - írta Zak Penn, majd hozzátette. "Ha újra kéne castingolnom Keanu Reevest, akkor újra Keanu Reevest választanám" - utalt ezzel arra, hogy az új film nem Neo karaktere köré fog épülni. Egy következő posztban az író egyértelművé tette, hogy a képregényfilmekhez hasonló univerzumépítés a terv a Mátrix franchise kapcsán. "Nézzétek meg, mi történik az X-Men univerzumban. Logan - Farkas, Legion, Deadpool, van aki azt akarja, hogy hagyjanak fel ezekkel a filmekkel? Én biztosan nem."

Mátrix első része 1999-ben jelent meg, és formabontó lassított akciójelenetei (bullet time), története és a remek szereplőválogatás miatt hamar kultikus státuszra tett szert. A filmhez két folytatás készült, valamint egy animációs antológiafilm, az Animátrix: Az emberi Mátrix, de a franchise sikerét videojátékokkal és képregényekkel is igyekeztek meglovagolni több-kevesebb sikerrel.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba a film, és hogy vajon az eredeti trilógiát rendező Andy Wachowski és Lana Wachowski valamilyen módon szerepet vállalnak-e a munkálatokban (producerként?), egyelőre nincs információk.