Noomi Rapace lesz Amy Winehouse?A kép forrása: Nordisk Film

A rendkívül sikeres dokumentumfilm, az Amy - Az Amy Winehouse-sztori után életrajzi film készül az ikonikus énekesnőről.

Életrajzi film készül a tragikus hirtelenséggel elhunyt énekesnő, Amy Winehouse életről, és úgy tűnik, máris megvan az első jelölt a szerepre.

A svéd színésznő, Noomi Rapace alakíthatja Winehouse-t, tudta meg az Screen Daily. A filmet A szeretet szimfóniája-t is jegyző Kirsten Sheridan írja és rendezi.

A produkció egyelőre az előkészületi fázisban van. A producerek jelenleg Winehouse dalainak felhasználási jogai kapcsán tárgyalnak az elhunyt énekesnő apjával, Mitch Winehouse-zal. Az apáról a már említett dokumentumfilm kapcsán elég sokat hallhattunk, miután bejelentette, hogy elhatárolódik a produkciótól, mely elég kétes színben tüntette fel őt, bár cseppet sem túlzóan.

Kérdéses, hogy mit szólnának a rajongók Rapace szerződtetéséhez, aki svéd származása miatt híján van a brit akcentusnak, de minden bizonnyal nem ez lenne az egyetlen felmerülő probléma. Ott van ugyanis az elég jelentős korkülönbség is. Winehouse 2011-es halálakor 27 éves volt, míg a színésznő jövő hónapban tölti be a 36-ot.

Arról, hogy mikor kerülhet a moziba a produkció, egyelőre nincsenek információk.