Oscar-díjas mezőny várja az idei Titanic látogatóitA kép forrása: Nordisk Film

Összeállt a Titanic programja; a fesztivál látogatói 52 film és két rövidfilm közül csemegézhetnek. A filmszemle április 10. és 18. között kerül megrendezésre az Uráni Nemzeti Filmszínházban.

A fesztivál műsorát Allan Sorensen programigazgató, és Horváth György fesztiváligazgató állította össze. A bemutatásra kerülő produkciókat a szervezők mintegy ötszáz filmből válogatták ki, mely között fősodorbeli és művészfilmek is helyet kaptak.

A program valóban ígéretesnek tűni, többek között jön a fesztivál kedvenc Hétköznapi vámpírok, az R100 és a magyar koprodukcióban készült The Duke of Burgundy. Magyar vonatkozása van a szintén bemutatásra kerülő Kukoricaszigetnek is, melynek operatőre Ragályi Elemér volt, aki személyesen is részt vesz majd az bemutatón.

A fesztivál programjában olyan kiváló kritikai visszhanggal rendelkező alkotások is helyet kaptak, a Berlinale Arany Medve-díjas ál-dokumentumfilmje, a Taxi, az amerikai kormány lehallgatási botrányát feldolgozó Citizenfour, a Mads Mikkelsen és Eva Green főszereplésével készült Oscar- és BAFTA-díjas A megváltás, a Julianne Moore nevével fémjelzett Megmaradt Alice-nek vagy a Berlinale Ezüst Medve-díjas filmje, a Vak érintés (Vak érintés).

A fesztivál nyitófilmje az ír konfliktust feldolgozó brit sikerprodukció, a '71 lesz.

A programigazgató elmondása szerint a jövőben magyar filmek is bekerülhetnek a válogatásba, azonban az idei mezőny kizárólag külföldi produkciókból áll.