Oscar-esélyes film az amerikai mozik új királya!

A számolás joga könnyedén húzta be a bevételi toplista első helyét.

Bár már negyedik hete vetítik az amerikai mozik, A számolás joga újabb ezer moziban debütált a tengerentúlon, mely meghozta az eredményt. A NASA-nak dolgozó afroamerikai nőkről szóló dráma 20,4 milliót kaszált a hétvégén, mellyel összbevételei már meghaladják 54 milliót, ráadásul a nemzetközi piacokon még be sem mutatták. 

A másodi helyet egy szintén Oscar-esélyes film, a Ryan Gosling éw Emma Stone nevével fémjelzett Kaliforniai álomszerezte meg. A kritikuskedvenc musicalre 14,5 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók, de világszerte már 128 milliónál jár. A dobogó alsó fokán az Énekelj! című animációs film végzett, mely világszerte hatalmas sikert aratott a premierjét követően, így nem csoda, hogy összbevételei már megközelítik a 400 milliót.

Alig csúszott le a dobogóról az ötödik hete futó Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, de alig négyszázezer dollárral verte a frissen debütáló, Bye Bye Man: A Rettegés Neve című horrort, mely a negatív kritikák ellenére már premierje első hétvégéjén megduplázta költségvetését. Ami a friss premiereket illeti, meglehetősen gyengén nyitott a hamarosan hazánkba is érkező Monster Trucks - Verdaszörnyek mely alig 10 milliót tudott felmutatni a hétvége folyamán. Mindez annak függvényében tűnik igazán aggasztónak, hogy a produkció 125 millióba került. A nyolcadik helyen végzett a jelenleg hazánkban forgató  Jamie Foxx akció-thrillerje, a Álmatlanság, mely szintén nem mondható acélos kezdésnek, ráadásul a kritikusok sem voltak elragadtatva a filmtől. Erről árulkodik a RottenTomatoes 11 százalékos értékelése is.