A listában összegyűjtöttem Paul Newman legjobbnak vélt filmes szerepléseit.

#10

90 A hallgatag ember  (1967)

(3) (3)

western

A hallgatag embert John Russell-nek hívják, aki kiskora óta az indiánok között nevelkedett, s inkább érzi őket övéinek, mint a fehéreket. Amikor öröksége ügyében a városba... több»

#9

80 Senki bolondja  (1994)

(4) (2)

dráma | vígjáték

A Senki bolondja című filmdrámában Sally, a zsörtölődő férfi életét a pia és a kártya tölti ki. A magányos férfi élete azonban nagyot fordul, amikor fia családjával... több»

#8

85 A pénz színe  (1986)

(3) (11)

dráma | sportfilm

A tapasztalt biliárdbajnok, Gyors Eddie (Paul Newman) felismeri Vincentben (Tom Cruise) önmaga fiatalabb változatát, és felajánlja, hogy mentorálja a tehetséges játékost. Vincent... több»

#7

77 Az ítélet  (1982)

(2) (9)

dráma

Disney+

Egy kitaszított, alkoholista bostoni ügyvéd esélyt lát arra, hogy megmentse karrierjét és önbecsülését, ha egy orvosi műhibaügyet perre visz, ahelyett, hogy megegyezne. több»

#6

dráma | életrajzi | krimi | western

Disney+

Butch Cassidy (Paul Newman) és bandája még lovon jár, de már új szelek fújnak, ugyanis megjelenik a bicikli, de a vonat is egyre elterjedtebb utazási eszköz. A városban... több»

#5

dráma

A Macska a forró bádogtetőn című romantikus dráma főhőse Big Daddy Pollitt, aki 65. születésnapját készül megünnepelni családja körében. A férfiról nem régen... több»

#4

80 Hud  (1963)

(2) (4)

dráma

HBO Max

Hud, a sármos farmerfiú, csáberejének köszönhetően mindent megkap, amit éppen megóhajt. A cél érdekében tisztességtelen dolgokra is képes, s ez nagyfokú önzőséget... több»

#3

85 A svindler  (1961)

(5) (8)

dráma | sportfilm

Eddie a billiárdnak él. Egyetlen életcélja, hogy ő legyen e játék legjobbja, és legyőzze az általa ismert legjobb játékost. Elbizakodottsága azonban nem juttatja őt előre, és... több»

#2

86 A nagy balhé  (1973)

(16) (11)

dráma | krimi | vígjáték

Johnny Hooker (Robert Redford) és bandája járókelők trükkös kifosztásából él. Egyszer azonban rossz áldozatot választanak, Doyle Lonnegan (Robert Shaw) nagyágyú egyik... több»

#1

74 Bilincs és mosoly  (1967)

(7) (7)

dráma | krimi

Luke (Paul Newman) néhány parkolóóra megrongálása miatt börtönbe kerül, ám ez sem töri le szakadatlan jókedvét, nem hagy fel az őrök és a rabtársak ugratásával. Mikor... több»