Prometheus 2: Kiderül, kik teremtették az Alieneket

Egyre érdekesebb fejlemények látnak napvilágot a Prometheus 2 (Alien: Paradise Lost) kapcsán.

Ridley Scott nem csak arról gondoskodik, hogy a 20th Century Foxnál az ő filmjét vegyék előre Neill Blomkamp Alien 5-je helyett, hanem arról is, hogy folyamatosan fenntartsa az érdeklődést készülő filmje kapcsán.

A 007 Spectre - A Fantom visszatér és a Skyfall forgatókönyvírója, John Logan is csatlakozott az Alien: Paradise Lost stábjához, melynek apropóján Scott újabb részleteket árult el a produkcióról.

A legfontosabb hír ezek közül, hogy a rendező IGN-en adott interjújában elmondta, hogy a filmből végre kiderül, kik és miért teremtették az Alieneket. Arról természetesen nem beszélt, hogy vajon miféle lények is ők: harcosok, esetleg fegyverek, és vajon természetüknél fogva gyilkosok?

Scott szavai egybecsengenek korábbi állításaival, melyek szerint csak a potenciális harmadik, vagy negyedik rész után ér majd el a franchise az A nyolcadik utas: a Halál-hoz, addig azonban nem kapnak jelentős szerepet az idegen lények. Korábban arról is beszélt, hogy ezek az előzményfilmek arra szolgálnak, hogy megadják a válaszokat az Alien-szériával kapcsolatos kérdésekre, a 'hogyan?'-okra és a 'miért?'-ekre.  Míg egy másik interjúban arra is utalt, hogy mire számíthatunk.

„Mindig is úgy tekintettem az Alienekre, mint a biológiai hadviselés termékeire. Azt gondoltam, hogy az eredeti hajó, amit Croissant névre kereszteltem, egy hadihajó volt, mely ezeket a biomechanoid lényeket szállította, akik csak a pusztításhoz értenek.”

Az Alien: Paradise Lost forgatási munkálatai jövő év elején kezdődnek meg Ausztráliában. A premier időpontja 2017. május 30-án esedékes.