Senkinek sem kegyelmezett a Halálos iramban 7

Kiütéssel végzett az első helyen a Halálos iramban 7, a Hamupipőke a második, míg A beavatott-sorozat: A lázadó a dobogó harmadik fokát szerezte meg.

Özönlöttek a hazai mozizók a Halálos iramban 7-re. A filmre összesen 136.568-an voltak kíváncsiak, így a produkció csak nálunk több mint 192 millió forintot kaszált a premierhétvégén, de ha a premier előtti vetítéseket és a hétfőt is beleszámoljuk, az összeg már 238 millióra rúg. A maga 16.492 nézőjével jócskán lemaradva végzett az élen a Hamupipőke, míg a Veronica Roth bestsellerén alapuló A beavatott-sorozat: A lázadóra 12.475 néző váltott jegyet. A hétvégi premierfilmek közül egyedül a Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel fért fel a Top10-es listára. A nagysikerű első rész folytatása 5492 nézővel a lista nyolcadik helyén nyitott.

Kiszorult a legtöbb nézőt érdeklő produkciók közül a hétvégén debütáló Havannai éjszaka, a premier előtt vetített Sam - Kismadár nagy kalandja, míg a Marie története című filmről nem érkeztek bevételi adatok. Hosszú hetek után búcsúzott az élvonalból a hazai sikerprodukció, a Liza, a rókatündér, melynek összbevételei meghaladták a 110 millió forintot. Említésre méltó továbbá a Spongyabob: Ki a vízből! szereplése, mert bár a film csak a hetedik helyet szerezte meg, itthon már több mint 285 millió forint értékben váltottak rá jegyet.

A tengerentúlon több rekordot is megdöntve szintén a Halálos iramban 7 végzett az első helyen. Észak-Amerikában a film 147 millióval nyitott, mely már önmagában is meglehetősen impozáns teljesítmény, nem beszélve arról, hogy áprilisban soha egyetlen film nem hozott ekkora bevételt. A produkció ezzel a korábbi rekorder az Amerika Kapitány: A tél katonája-t döngölte a földbe. A Marvel szuperhős filmje 95 millióval vezette a legmagasabb bevételű áprilisi filmek toplistáját.