Sigourney Weaverrel készül az Alien 5A kép forrása: Columbia Pictures

Az ide év eddigi legnagyobb meglepetése a Neill Blomkamp rendezésében készülő Alien 5 bejelentése volt, arról azonban eddig csak találgatások folytak, hogy a franchise korábbi főszereplője, Sigourney Weaver visszatér-e a következő részben.

Blomkamp már hosszú ideje tervezgette a filmet, de a döntő elhatározásra a Chappie forgatásán jutott, ahol alkalma volt együtt dolgozni Sigourney Weaverrel.

A rendező az Entertainment Weeklynek adott interjújában elmondta, hogy már a Chappie munkálatai közben is a következő Alien filmen agyalt, melyben szinte biztosan fel fog tűnni Weaver. Legalábbis erre utalt, amikor azt mondta, hogy az sztorin való ötletelés közben azt tartotta szem előtt, hogy a történetben helyet találjon Weavernek.

Sajnos Blomkamp nem avatta be a magazin olvasóit a sztoriba.

A rendező, aki eddig megpróbált távol maradni a hollywoodi szuperprodukcióktól, nem először került egy népszerű franchise megfilmesítésének közelébe. Korábban a Halo című nagysikerű videojáték megfilmesítésén dolgozott, melynek produceri teendőit Peter Jackson látta volna el, azonban kreatív nézetkülönbségek miatt visszalépett a projekttől. Reméljük, hogy ezúttal megegyezésre fog tudni jutni a Fox-szal.

Az egyelőre Untitled Neill Blomkamp/Alien Project előreláthatólag 2017-ben kerülhet a mozikba.