Spin-offot kap a John Wick!

A Lionsgate már korábban is bizonyította, hogy igen jó érzéke van ahhoz, hogyan hozza ki a legtöbbet egy franchise-ból. Nem meglepő, hogy a John Wick első és második részének (JOHN WICK: 2. FELVONÁS) sikere után tovább táplálják az aranytojást tojó tyúkot.

A Lionsgate a közelmúltban jelentette be, hogy tévésorozat formájában bővíti John Wick univerzumát (hivatalosan előzménysorozatról van szó, melynek jelenleg is zajlanak a munkálatai), ennyivel azonban nem éri be.

A THR értesülései szerint ugyanis zöld utat adtak a Ballerina című filmtervnek, melynek főszereplőjét és értelemszerűen a történetét is integrálni akarják a Keanu Reeves nevével fémjelzett franchise-ba. A forgatókönyvet a szemtelenül fiatal, mindössze huszonhárom éves Shay Hatten írta, melyről egyelőre annyit tudni, hogy a Nikita nyomdokain halad majd. A sztori egy fiatal nőről szól majd, akit bérgyilkosnak neveltek, csakhogy miután bérgyilkosok végeznek a szüleivel, bosszút esküszik. Nem is kell ehhez más, mint egy jelenet a Continental Hotelben és egy cameo Keanu Reevestől, és máris kész a mozis univerzum.

Arról, hogy ki foglalhatja el majd a rendezői széket, illetve ki alakíthatja a főszerepet, egyelőre nincsenek információk.

Mindeközben a Lionsgate javában dolgozik a John Wick 3-on, melyre még legalább egy évet kell várnunk. Addig is az akciófilmek rajongói jó eséllyel megtalálják a számításaikat a ma debütáló, Budapesten forgatott Atomszőke-ben, melynek rendezői székét a John Wick első részét is dirigáló  David Leitch foglalta el, míg a főszerepet Charlize Theron alakítja.