Rengeteg kiváló színésznő volt, van és lesz Hollywood-ban, próbáltam kiválogatni azt a 10-et, akikben nem lehet csalódni, annyira kiválóak.

#10
Sandra Bullock

Sandra Bullock

szül. 1964. 07. 26. (59 éves)
Arlington County - Virginia - Amerikai Egyesült Államok
Sandra Anette Bullock 1964. július 26-án született a virginiai Arlingtonban. Apja John Bullock (énektanár), anyja Helga Meyer (német operaénekesnõ). Tizenkét éves koráig élt Németországban. Folyékonyan beszél németül, így szerepeit általában saját maga szinkronizálja a német nyelvterületekre. A középiskoláit már az Egyesült... több»
Sandra Bullock-kal kezdeni egy listát nem egyszerű, ugyanis sokan nem szeretik, s gagyi komikus színésznőnek tartják, sajnos tényleg túl sok méltatlan filmben játszott, azonban A szív bajnokaiban és a Gravitációban bizonyította azt, hogy egy igazi színésznő, bárki bármit mond.
#9
Marlene Dietrich

Marlene Dietrich

szül. 1901. 12. 27. - elhunyt 1992. 05. 06.
Schoeneberg, Berlin, Németország
Marlene Dietrich 1901. december 27-én született a németországi Schönebergben egy órakészítő és rendőr gyermekeként. Nevét a Marie Magdalene keresztnevei összevonásából alkotta magának. Gyerekként hegedülni tanult, és zenészkarrierre készült, némafilmekhez játszott zenét berlini mozikban. Miután sikertelenül felvételizett Max... több»
Marlene Dietrich minden idők egyik legnagyobb stílusikonja, s emellett kiváló színésznő is volt, A vád tanúja c. klasszikusban a világ talán legjobb alakítását láthatjuk, az akkor 56 éves zsenitől.
#8
Annette Bening

Annette Bening

szül. 1958. 05. 29. (65 éves)
Topeka, Kansas, Amerikai Egyesült Államok
Annette Carol Bening  1958. május 29-én született Topekában, Kansasben, az Egyesült Államokban egy négy gyermekes család legfiatalabb tagjaként. Édesanyja, Shirley egy templomi kórus tagja és szólistája volt, míg édesapja, Arnett Grant Bening biztosítási ügynökként dolgozott. Anette-nek három testvére van, Jane, Bradley és... több»
Sajnos ő sem annyira ismert, legalábbis nem annyira, amennyire méltó lenne. Aki teheti nézze meg 3-4 filmben, s világos lesz számára, hogy miért szerepel a listán.
#7
Emma Thompson

Emma Thompson

szül. 1959. 04. 15. (65 éves)
Paddington, London, England
Emma Thompson 1959. április 15-én született az angliai Paddingtonban. Színészcsaládból származik, édesanyjával, Phyllida Law-val játszottak is együtt. Kezdetben irodalmat tanult, de a családi örökség később erősebbnek bizonyult. Egy könyv hatására a punk életvitelbe kóstolt bele, majd az egyetem komikustársulatában kezdett... több»
Emma Thompson-t mindössze 3-4 filmből ismerem, a 2013-as P. L. Travers életét feldolgozó alkotás biztossá tett abban, hogy helye van a listán.
#6
Jodie Foster

Jodie Foster

szül. 1962. 11. 19. (61 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Alicia Christian Foster 1962. november 19-én született Los Angelesben. Három testvére közül ő a legfiatalabb. Apja, aki még megszületése előtt elhagyta a családot Jodie-nak becézte, innen jött a név, mellyel később világhírnévre tett szert. Három évesen egy televíziós reklámban tűnt fel a kamerák előtt. Két évvel később... több»
Jodie Foster-re egyetlen jelzőt tudok: UTÁNOZHATATLAN. Annyi kiváló alakítást láttunk már a filmtörténet több mint egy évszázada alatt, de Jodie Foster csak egy volt, a kiválóság csúcsa. A bárányok hallgatnak és a Nell című filmekben az "overwhelming" fogalmat definiálta.
#5
Helen Mirren

Helen Mirren

szül. 1945. 07. 26. (78 éves)
London, England
Helen Mirren (eredeti nevén Ilyena Lydia Vasilievna Mironoff) 1945. július 26-án született Londonban, Nagy-Britanniában. Orosz származása ellenére nem beszél oroszul, ám folyékonyan beszél franciául. Egyike a kiemelkedő brit színészeknek. Már a középiskolában különböző iskolai rendezvényekben szerepelt. Karrierjét olyan... több»
Sokáig nem ismertem őt, néhány történelmi filmben való alakításával azonban meggyőzött arról, hogy mindenre képes.
#4
Nicole Kidman

Nicole Kidman

szül. 1967. 06. 20. (56 éves)
Honolulu, Hawaii, U.S
Nicole Kidman 1967. június 20-án született Nicole Mary Kidman néven a Hawaii-szigeteken, Honoluluban. Apja, Anthony Kidman pszichológus, anyja, Janelle Kidman főnővér volt. Ausztráliában nevelkedett, és már tízéves kora óta drámatagozatos iskolába járt. Első komolyabb szerepét a BMX banditák (1983) című filmben kapta, majd négy... több»
Letisztultság és művészi szépség minden alakításában. Bájos és meggyőző színésznő, aki vígjátékban, musicalben és drámában is hibátlan.
#3
Diane Keaton

Diane Keaton

szül. 1946. 01. 05. (78 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Diane Hall 1946. január 5-én született Los Angelesben. Apja, Jack Hall mérnök, anyja, Dorothy Keaton fényképész volt. 1965-től egy dráma tagozatos főiskolán, a Santa Anán tanult. Filmes karrierjének első komoly sikerét A keresztapa (1972) című filmmel érte el, melyben Kay Adams szerepében láthattuk. Woody Allen már 1970-ben... több»
Diane Keaton emberként és színésznőként is maximális, rengeteget köszönhet neki a világ és a film is. A keresztapában ismertem meg, de 3. helyezésének oka az Annie Hall és a Minden végzet nehéz volt.
#2
Meryl Streep

Meryl Streep

szül. 1949. 06. 22. (74 éves)
Summit - New Jersey - Amerikai Egyesült Államok
Meryl Streep 1949. június 22-én született Summitben, New Jersey-ben. Számos kritikus szerint korunk legjobb színésznője, huszonegyszer jelölték Oscar-díjra, ebből hármat meg is kapott. Kezdetben az opera műfaja felé kacsingatott, majd úgy döntött, hogy beiratkozik a Yale egyetem dráma tagozatára. Első komolyabb szerepéért máris... több»
Nem láttam még olyan listát, amely kiváló színésznőket és alakításaikat taglalja, amelyen Meryl Streep nem szerepel, ennek oka, hogy tökéletesen játszik el bármit. A Sophie választása c. filmben való alakítása a filmművészet egyik legjobbja volt, de számos vígjátékával is elkápráztatott.
#1
Audrey Hepburn

Audrey Hepburn

szül. 1929. 05. 04. - elhunyt 1993. 01. 20.
Ixelles, Belgium
Audrey Hepburn 1929-ben született Brüsszelben. Apja gyerekkorában elhagyta a családot, édesanyja szigorú viktoriánus elvek mentén nevelte. Szerény, visszahúzódó személyisége visszaköszönt az általa megformált karakterekben is. A második világháború alatt nagyszüleinél élt Hollandiában, részt vett az ellenállásban is. 16 éves... több»
A hölgy, akinek neve színvonalat és emberfelettiséget jelent. Mindent eljátszhatott, kevés filmben szerepelt, de annál jobban. Első híres alakításáért Oscar-díjat kapott, majd a következő évben szintén jelölték. Huszonéves korától napjainkig a legnagyobb sztárok és szépségek közé soroljuk. A legsokoldalúbb és szimpatikusabb híresség a világon. Gyönyörűsége, tehetsége és szerénysége ikonná tette az éteri Audrey Hepburn-t.