TOPLISTA: Sztárok, akik az Oscart és az Arany Málnát is megnyerték

Számos példa kínálkozik a filmtörténelemből arra, amikor egy Oscar-díjas sztár egy rossz döntés következtében a legrosszabbnak járó Arany Málnát is megkapja. Toplistánkban ezek közül válogattunk!

A héten kiderült, kik "nyerték" 2020-ban az Arany Málnát, melynek kapcsán összegyűjtöttük azokat a sztárokat, akik karrierjük során a legmagasabb filmes sikerek mellett a legnagyobb bukásokat is kénytelenek voltak a saját bőrükön megtapasztalni. Lássuk, kikről van szó!

#10
Roberto Benigni

Roberto Benigni

szül. 1952. 10. 27. (71 éves)
Manciano La Misericordia - Castiglion Fiorentino - Tuscany - Olaszország
Roberto Benigni 1952. október 27-én született Manciano La Misericordiában, Olaszországban, hívőként nőtt fel. Pratóban próbálta ki magát először a színpadon, majd nemsokára Rómába utazott, ahol kísérleti színházban szerepet és rendezett a ’70-es években. Olaszország-szerte hírnévre tett szert egy botrányos tévésorozattal,... több»
Oscar: Az élet szép / Arany Málna: Pinokkió
#9
Marlon Brando

Marlon Brando

szül. 1924. 04. 03. - elhunyt 2004. 07. 01.
Omaha, Nebraska, Amerikai Egyesült Államok
Marlon Brando 1924. április 24-én született Omahában, Nebraska államban, európai és angol származású szülők gyermekeként. Minden idők egyik legjobb színészeként tartják számon, aki realista stílust hozott a filmjátszásba. A katonai iskola otthagyása után a New York-i New School drámaképzésén tanult, ahol elsajátította az... több»
Oscar: Rakparton, A keresztapa / Arany Málna: Dr. Moreau szigete
#8
George Lucas

George Lucas

szül. 1944. 05. 14. (79 éves)
Modesto - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
George Walton Lucas Jr. 1944. május 14-én született a kaliforniai Modestóban. Fiatalkorában autóversenyzőnek készült, majd súlyos balesete után figyelme másfelé terelődött. A Modestó-i Főiskolára iratkozott be, majd a két éves képzést követően felvették a San Franciscó-i Állami Egyetem angol szakára, és a Dél-Kaliforniai... több»
Oscar (Irving G. Thalberg-emlékdíj), további 4 jelölés / Arany Málna: Star wars II. rész - A klónok támadása
#7
Al Pacino

Al Pacino

szül. 1940. 04. 25. (84 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Al Pacino 1940-ben született New York-i Bronxban, és már gyermekkorában élénk érdeklődést mutatott a színjátszás iránt. Fiatalon szerepelt Csehov Sirály című darabjában, majd nagy nehézségek árán bekerült Lee Strasberg híres Actors Stúdiójába, ahol kitanulta a szakmát (James Dean és Marilyn Monroe szintén ott tanult).  Első... több»
Oscar: Egy asszony illata / Arany Málna: Jack és Jill
#6
Nicole Kidman

Nicole Kidman

szül. 1967. 06. 20. (56 éves)
Honolulu, Hawaii, U.S
Nicole Kidman 1967. június 20-án született Nicole Mary Kidman néven a Hawaii-szigeteken, Honoluluban. Apja, Anthony Kidman pszichológus, anyja, Janelle Kidman főnővér volt. Ausztráliában nevelkedett, és már tízéves kora óta drámatagozatos iskolába járt. Első komolyabb szerepét a BMX banditák (1983) című filmben kapta, majd négy... több»
Oscar: Órák / Arany Málna: Földre szállt boszorkány
#5
Kevin Costner

Kevin Costner

szül. 1955. 01. 18. (69 éves)
Lynwood, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Kevin Costner 1955. január 18-án született Kalifornában. A család az apa cége miatt sokszor költözött, ezért Kevinnek gyermekkorában nem sok barátja akadt. A középiskolában változott csak meg a helyzet, miután elkezdett baseballozni, melynek köszönhetően sportolóként hamar számottevő népszerűségre tett szert. A fullertoni... több»
Oscar: Farkasokkal táncoló / Arany Málna: Robin Hood, a tolvajok fejedelme, A jövő hírnöke
#4
Ben Affleck

Ben Affleck

szül. 1972. 08. 15. (51 éves)
Berkeley, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Benjamin Geza Affleck 1972. augusztus 15-én született a Kalifornia állambeli Berkeley-ben, Massachusettsben nőtt fel, Cambridge-ben. Első szerepét egy Burger King reklámban kapta. A mozivásznon a The Dark End of the Street (1981) című filmben debütált, majd főszerepet kapott a The Voyage of the Mimi (1984) című sorozatban. Első komolyabb... több»
Oscar: Good Will Hunting, Argo / Arany Málna: Daredevil, Gengszterrománc, A felejtés bére
#3
Sandra Bullock

Sandra Bullock

szül. 1964. 07. 26. (59 éves)
Arlington County - Virginia - Amerikai Egyesült Államok
Sandra Anette Bullock 1964. július 26-án született a virginiai Arlingtonban. Apja John Bullock (énektanár), anyja Helga Meyer (német operaénekesnõ). Tizenkét éves koráig élt Németországban. Folyékonyan beszél németül, így szerepeit általában saját maga szinkronizálja a német nyelvterületekre. A középiskoláit már az Egyesült... több»
Oscar: A szív bajnokai / Arany Málna: Ő a megoldás
#2
Brad Pitt

Brad Pitt

szül. 1963. 12. 18. (60 éves)
Shawnee - Oklahoma - Amerikai Egyesült Államok
Brad Pitt Oklahomában született, de a Missouri állam béli Springfieldben nőtt fel. Középiskolás éveiben főleg sporttal foglalkozott, az iskolai tanács tagja volt és érdeklődéssel fordult az iskolai musicalek felé. A Missouri Egyetemen újságírást tanult (főleg reklám szakirányban), de ezen kívül különféle iskolai szórakoztató... több»
Oscar: 12 év rabszolgaság / Arany Málna: Interjú a vámpírral
#1
Halle Berry

Halle Berry

szül. 1966. 08. 14. (57 éves)
Cleveland, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Maria Halle Berry 1966. augusztus 14-én született Clevelandben, Ohióban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Jerome Jesse Berry afroamerikai, ugyanabban a kórházban dolgozott, mint német és angol származású pszichiátriai ápoló édesanyja, Judith Ann. Szülei négy éves korában elváltak, őt és nővérét, Heidi Berry-Hendersont anyjuk... több»
Oscar: Szörnyek keringője/ Arany Málna: Macskanő