Továbbra is megállíthatatlan a Vaiana

A Disney animációs filmje továbbra is toronymagasan vezeti a bevételi toplistákat.

Bár az viszonylag gyakran fordul elő, hogy egy premierfilm több héten át vezesse a bevételi listákat, az azonban már ritkábban, hogy egy helyezést leszámítva ne legyen változás az első tízben. Éppen ez történt az amerikai mozikban a hétvégén.

A nézők és a kritikusok körében is elsöprő sikereket arató animációs film, a Vaiana könnyedén őrizte meg első helyét. A produkció az elmúlt három napban 28,9ó3 millióval bővítetett bevételeit a tengerentúlon, így világszinten már 177 milliónál jár. Továbbra is remekül szerepel a Legendás állatok és megfigyelésük, mely a dobogó második fokát szerezte meg. A Harry Potter franchise spinoffjára 18,5 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók, míg az összbevételek már a 607 milliót is meghaladják. A Doctor Strange ötödik helyre való csúszásával a maga 7,3 milliós bevételével az Érkezés lépett fel a harmadik helyre, míg Brad Pitt és Marion Cotillard filmje, a Szövetségesek ezen a héten sem tudott szépíteni. Hiába az előkelő negyedik hely a toplistán, ha az alkotás mindezidáig csak "csak" 53 milliót termelt, miközben költségvetése a 80 milliót is meghaladta.

A premierfilmek közül egyedül a hamarosan nálunk is debütáló A démon arca fért be a top10-be. Úgy tűnik, a horrorfilm a kritikusokon kívül (21 százalék a RottenTomatoes-on) a nézőket sem tudta meggyőzni. Mentségére legyen mondva, hogy mindössze 5 milliós költségvetésből készült, de a 2,6 milliós hétvégi bevétel még így is nagyon sovány teljesítmény.