Véget ér a Halálos iramban franchiseA kép forrása: Photo © Universal Pictures

A Universal tervei szerint a 2015. április 3-án bemutatásra kerülő Halálos iramban 7 után a nyolcadik és kilencedik résszel lezárnák a népszerű sorozatot. Az utolsó két részt egyszerre forgatnák, a rendezői székbe pedig a franchise legsikeresebb négy részét jegyző Justin Lint szeretnék leszerződtetni. A stúdió azért döntött a hirtelen lezárás mellett, hogy fel tudják venni a versenyt a konkurencia szuperhős projektjeivel. A külföldi sajtó, köztük az Entertainment Weekly ironikusan fogalmazott a hírrel kapcsolatban. A portál cikkírója úgy véli, hogy a lezárás csak átmeneti, és a Universal, amit módja lesz rá, rebootolni fogja a sorozatot. Ebben van ráció, hiszen a sorozat eddigi részei viszonylag alacsony költségvetés mellett közel 1 milliárd dolláros bevételre tettek szert. Lin egyébként éppen szabad, hiszen miután Matt Damon és Paul Greengrass párosa folytatja a Borune-sorozatot, elesett a Tony Gilroy rendezésében bemutatott A Bourne-hagyaték folytatásának megrendezésétől. Az eredeti tervek szerint ugyanis a Jeremy Renner főszereplésével készült film második része valamikor 2016-ban került volna a moziba. Lin szerződtetése nem csak filmjeinek bevételei mellett tűnik logikusnak, hanem mert a hetedik részt jegyző James Wan újabban a Démonok között 2 (Démonok között 2.) forgatását készíti elő, így még egy elsöprő siker esetében sem valószínű, hogy időt tudjon szakítani a két záró epizód megrendezésére.

A Universal új tervei között állítólag a Farkasember-rebootja is szerepel, egy új franchise beindítása azonban nem kevés pénzt fog felemészteni a stúdió kasszájából. A Halálos iramban nyolcadik és kilencedik részével minden bizonnyal elegendő profitot tudnának termelni, és ha azt nézzük, hogy a sorozat legújabb részének előzetesét 48 óra alatt több mint 100 millióan nézték meg, már előre borítékolni lehet a film sikerét.

A legfrissebb, meg nem erősített információk szerint Lin fogja rendezi A törvény nevében (True Detective) második évadának első két részét, melyet követően akár neki is állhat, hogy leforgassa a Halálos iramban-sorozatot záró mindkét részt.