Will Smith lehet Dizsini az előszereplős Aladdin-filmben

A Disney megállás nélkül fejleszti klasszikus meséinek élőszereplős változatát.

Bár a korábbi híresztelésekkel ellentétben Will Smith nem vállalt szerepet Tim Burton Disney-adaptációjában, a Dumbóban, a stúdió továbbra sem tett le arról, hogy leszerződtesse a sztárt. A Deadline értesülései szerint ugyanis őt szemelték ki Dzsini szerepére Guy Ritchie rendezésében készülő Aladdin-mozihoz.

A Disney-nek nincs sok ideje arra, hogy meggyőzzék Smith-t, ugyanis a forgatás megkezdésének időpontját júniusra tűzték ki. A Golden Globe-díjas színész kényelmes helyzetben várhatja a tárgyalásokat, ugyanis ő a stúdió elsőszámú jelöltje, a többi szereplőre még nem találták meg az ideális jelöltet.

A film forgatókönyvét a Nagy Hal szkriptjét is jegyző John August írja, aki azt a feladatot kapta, hogy tartson meg minél többet az 1992-es klasszikus musical elemeiből.

Az Aladdint a bemutatását követő évben öt kategóriában jelölték Oscar-díjra, és máig a Disney egyik legsikeresebb 2D-s animációs filmjei között tartják számon.

Az élőszereplős változat várhatóan 2018 második felében kerülhet a mozikba, de a pontos premierdátumot még nem tűzték ki.