Vajon mikor törik át a szuperhősfilmek az Amerikai Filmadakémia falát?

Az elmúlt másfél évtizedben a szuperhősfilmek egyre nagyobb teret nyertek Hollywoodban, de mindeddig nem sikerült az Oscar fontosabb kategóriájainak közelébe kerülniük. Bár az Akadémia tagjai néhány technikai díját már odaítéltek a képregény adaptációknak, az eddig legkomolyabb elismerést Heath Ledgernek köszönheti a zsáner, aki posztumusz kapta meg a díjat A sötét lovag mellékszerepéért, de magát a filmet sem a rendezői, sem a legjobb film kategóriában nem jelölték.

Az Akadémia azonban nagy változáson ment át, rengeteg fiatal szavazóval bővült a szavazókör, a Warner pedig úgy érzi, a Wonder Woman megérdemelné a figyelmet, ezért kemény Oscar-kampányt ígért be. Az biztos, hogy ezek után érdemes lesz majd odafigyelni a WW-re, ugyanis ne felejtsük el, arról a Warnerről van szó, aki legutóbb 10 Oscar-jelölést, és 6 díjat kampányolt össze egy nyári akciófilmnek. Ez volt a Mad Max: A harag útja.

A Variety értesülései szerint a stúdió legfőbb célja az lenne, hogy a Wonder Womant jelöljék a legjobb film és a legjobb rendező kategóriában is. Utóbbi azért is lenne érdekes, mert a 2009-es A bombák földjén óta nem jelöltek női rendezőt (Kathryn Bigelow) a kategóriában, így most Patty Jenkins javíthatna az arányon.

A Warnernek egyébként nem áll rosszul a szénája, a Dunkirk egész biztosan Oscar-esélyes, és nem számítanak kevesebbre a Szárnyas fejvadász 2049-től sem.

Wonder Womant legközelebb Az Igazság Ligája-ban láthatjuk, mely november 16-tól látható a hazai mozikban.