Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A művészet templomai: Forradalom - Az orosz avantgárd születése


(REVOLUTION - LA NUOVA ARTE PER UN MONDO NUOVO)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

„A művészet templomai” ismeretterjesztő sorozat következő epizódjában Oroszország történelmének és művészettörténetének egy rövid, ám annál jelentőségteljesebb szegmense, az 1917-es orosz forradalom és az orosz avantgárd korszak tárul fel, ritkán látható archív felvételek,  műelemzések és szakértői interjúk segítségével. A Moszkvában, Szentpéterváron és Londonban forgatott, merész és izgalmas dokumentumfilmben olyan művészek életét és munkásságát ismerhetjük meg – műveik elemző bemutatása mellett leszármazottaik személyes beszámolóiból – mint Chagall, Kandinszkij, Malevics és még sokan mások. Az Állami Tretyjakov Galéria, az Orosz Állami Múzeum, az Ermitázs és londoni Királyi Művészeti Akadémia közreműködésével készült film egykor betiltott remekműveket mutat be, amelyek ezidáig csak ritkán léphették át Oroszország határait. Úttörőket, akik küldetésüknek tekintették, hogy egy Új Művészetet alkossanak egy Új Világnak (erre utal a film eredeti címe: New Art for a New World). Bár az utópisztikus irányzatot alig 15 év után eltiporta a sztálini diktatúra, az orosz avantgárd a mai napig mély és fontos befolyást gyakorol a művészeti mozgalmakra. (Pannonia Entertainment)

(hp)
 
2017. 05. 26. 20:55 

A művészet templomai-sorozat első része teljesen elcsábított, azóta egy részt sem hagytam ki. Gyönyörű dokumentumfilmekről van szó, csak kár, hogy viszonylag kevesen szokunk ülni a teremben, sokkal több nézőt érdemelne.

 
2017. 05. 25. 08:33 

Baromi jónak tartom, hogy van olyan forgalmazó itthon, aki bevállalja, és elhozza ezeket a filmeket a mozikba. Nem csak, hogy élményt nyújt, de tanít is, és én egy percig sem unatkoztam rajta. Ha tehetitek, nézzétek meg!


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.