Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

12 év rabszolgaság


(12 Years a Slave)
12 év rabszolgaság

Tartalom

Solomon Northup egy tisztességes és elismert New York-i hegedűművész az 1840-es évek elején. Egy nap azonban tőrbe csalják, eladják rabszolgának, és a szenvedés olyan formáit kell átélnie, melyet legrosszabb rémálmaiban sem gondolt volna. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, miután a könyörtelen Edwin Eppshez kerül. 12 évet tölt rabszolgaságban, és bár számtalanszor próbálták megtörni, nem adta fel a harcot. A sors végül összehozza egy kanadai áccsal, aki az utolsó reménysugárt jelenti életében. 
(hp)
 
2015. 02. 09. 17:20 

Megrázó film, az akkori rabszolgatartó társadalomról. A kegyetlen rabszolgatartókról, a szabad emberekből villámcsapásként rabszolgává vált feketékről, és a reményről, ami sosem hagyja el az embert. Nagyon jól összerakott mozi, az alakítások fantasztikusak, Michael Fassbender hatalmasat alkot, sajnálatos, hogy 13-ban nem lehetett Jared Leto orra elől elvinni az aranyszobrot, mert Fassbender is megérdemelte volna. A korbács egy kicsit sok volt talán, de ennek ellenére is kitűnő dráma. 8,5/10

 
2015. 02. 16. 21:51 

Egy végtelenül igazságtalan világ megrajzolása a film, a rasszizmus netovábbja, amit abban a korban műveltek. Hihetetlenül jól megcsinálták.

 
2015. 02. 24. 10:44 

Nagyon szép, és megható film. Jók a színészek is. Komoly, fájdalmas film, de érdemes megnézni.

Michael Fassbender
Chiwetel Ejiofor
Lupita Nyong'o
Alfre Woodard
 

Michael Fassbender sokkot kapott a túlzottan erőszakos jelenetek leforgatása után.

(mamiéstöti2)
 

A BBC listája szerint a 99. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

12 év rabszolgaság Egy megható döbbenetes történet.Nagyon szeretem az életrajzi filmeket.Eszméletlen,hogy egy ember ennyi szenvedést kibír és mégis megmarad önmaga.5-ös számomra.Néha nagyon átéltem olyan jók voltak a szereplők.

(Balogh Péterné)
Corn and Soda: 12 év rabszolgaság
Mindent összevetve a 12 év rabszolgaság egy meglehetősen kemény témájú, remekül kivitelezett alkotás.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.