Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

12 év rabszolgaság


(12 Years a Slave)

Tartalom

Solomon Northup egy tisztességes és elismert New York-i hegedűművész az 1840-es évek elején. Egy nap azonban tőrbe csalják, eladják rabszolgának, és a szenvedés olyan formáit kell átélnie, melyet legrosszabb rémálmaiban sem gondolt volna. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, miután a könyörtelen Edwin Eppshez kerül. 12 évet tölt rabszolgaságban, és bár számtalanszor próbálták megtörni, nem adta fel a harcot. A sors végül összehozza egy kanadai áccsal, aki az utolsó reménysugárt jelenti életében. 
(hp)
 
2015. 05. 05. 13:30 

Nekem az egyszernézős kategória, kicsit vontatott, néha az az érzésem volt, hogy sok perc telik el érték nélkül, lehetne rövidebb a film pl...
De jólsikerült drámai alkotás, szívszorító történet a kitartásról, a küzdelemről és a reményről. Nagyon jól érzékelteti a rabszolgatartás mindkét oldalát.

 
2016. 03. 15. 15:19 

Kétségkívül egy remek alkotás, ami megható, és sajnos megtörtént. Han Zimmer zenéitől bekell valljam néha a falra mászok. Solomon nagyszerű alakítás nyujtott, de azert a jo oreg Fassbender-t is megkell említeni, mert igen psichopata volt a filmben. Kétszer eliérzékenyültem és az mindenképp pozitivum egy filmnel. Ajanlom barkinek aki nem kőből van s nem rasszista.

 
2017. 07. 10. 12:31 

Igen, néhol tényleg vontatott, lassú cselekményű film. De szerintem ennek ellenére is egy zseniális alkotás, ami nagyon megrázó és drámai.

Michael Fassbender
Chiwetel Ejiofor
Lupita Nyong'o
Alfre Woodard
 

Michael Fassbender sokkot kapott a túlzottan erőszakos jelenetek leforgatása után.

(mamiéstöti2)
 

A BBC listája szerint a 99. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

12 év rabszolgaság Egy megható döbbenetes történet.Nagyon szeretem az életrajzi filmeket.Eszméletlen,hogy egy ember ennyi szenvedést kibír és mégis megmarad önmaga.5-ös számomra.Néha nagyon átéltem olyan jók voltak a szereplők.

(Balogh Péterné)
Corn and Soda: 12 év rabszolgaság
Mindent összevetve a 12 év rabszolgaság egy meglehetősen kemény témájú, remekül kivitelezett alkotás.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.