69% 322 szavazat
2020: A tűz birodalma

2020: A tűz birodalma

Reign of Fire
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
31
Szereplők (31)
20
Képek (20)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

A tizenkét éves Quinn Abercromby (Ben Thornton) meglátogatja édesanyját a munkahelyén, egy alagút építésén. Ekkor azonban olyan dolog történik, amely megváltoztatja a történelmet. Az alagútban egy sárkány aludta évszázados álmát, akit most felébresztettek. A fenevad végez Quinn anyjával, majd… Több


Rendező: Rob Bowman
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Írország
Premier (HU): 2002.10.17.
Matthew McConaughey
Christian Bale
Matthew McConaughey
Scott Moutter
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Izabella Scorupco
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Christian Bale
Matthew McConaughey
Izabella Scorupco
 
2024.01.06 Lone Wolf

legújabb vélemény

Két színész miatt annyira jó

Hihetetlen, amit ebben a filmben Matthew McConaughey művel: karizmatikus alakítást nyújt kigyúrtan, a megszállottság megjelenítésével teljes átütő erővel. Persze Christian Bale sem marad el tőle. Kettejük miatt annyira jó ez, a témájában inkább csak közepes akció-thriller. Sok helyen sci-fiként szerepel, de ha ez sci-fi, akkor Tapsi Hapsi is az. A sztori lényege a harc a Földet ellepő sárkányszerű lények ellen, mely küzdelemben vesztésre áll az emberiség. Két bátor harcos azonban szembeszáll velük, és a legfőbb fészekre készülnek csapást mérni. Durva harc bontakozik ki nagyon látványosan. A rendező, Rob Bowman ezzel a filmmel próbálta ki magát a látvány-akciók világában. Korábban főleg X-aktákat rendezett. Egy évvel A tűz birodalma után készítette el az Elektrát (2005-ben), ami szintén elég jó lett szerintem. A tűz birodalma akció fanoknak való, akik szeretik a látványfilmeket, és nyitottak a szörnyes témákra is. Értékelésem: négy csillag az említett két színész miatt leginkább. Százalékban: 75%.

0
 
2018.12.17 harnas1207

Ha Balenek ezt a filmjét látom legelőször, biztos nem nézek meg többet. Sajnos fantasyként sem állta meg a helyét.Néhol látványos a sárkányokkal vívott harc, illetve nekem bejött ez a történet a hüllők által uralt Földről.

0
 
2016.05.15 Buffy

Butuska, de szórakoztató B kategóriás poszt apokaliptikus sárkány gyilkolós akciófilm a batmannal a főszerepben. A film költségvetése csaknem 100 millió dollár volt, mégsem sikerült egy igazi élvonalbeli produkcióval előrukkolniuk a készítőknek, viszont sör és pizza mellé lecsúszik.

0
 
2014.12.23 Rajkó

Christan Bale-től sokkal jobb filmeket is láttam már. A sárkányok nagyon gagyik, de hát ez a film sem mai gyerek. A történet egyébként kicsit erőltetett és gyorsan a dolgok közepébe vág. A tudományosnak tűnő magyarázatok nem valami igényesek. Az akciójelenet viszont rendben vannak, kivéve megint a sárkányokat.

0

A film összbevétele 82 150 183 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A döglött sárkányokról az Artem, a speciális effekteket pedig a The Secret Lab gondoskodott.Szerző: ps

#2
 

A film alapján 2002-ben Reign of Fire címmel videojátékot is készítettek.Szerző: ps

#3
 

A sárkányok tűzfújását a köpködőkobráról és a pöfögő futrinkáról modellezték.Szerző: ps

#4
 

A filmesek csak úgy kaptak engedélyt a forgatásra, ha maradéktalanul eltakarítanak maguk után, és nem tesznek kárt a tájban.Szerző: ps

#5