83% 33 szavazat
Mérges Buddha

Mérges Buddha

Der zornige Buddha
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
6
Szereplők (6)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Orsós János egy roma származús buddhista tanár, akit sok mindenben inspiráltak az indiai érinthetetlenek. India egyébként is közel áll János szívéhez, hiszen mind a buddhizmus, mind pedig a romák innen származnak. János egy buddhista iskolát alapít Magyarország egy kisebb faluban, gyerekek… Több


Rendező: Stefan Ludwig
Forgatókönyvíró: Stefan Ludwig
Ország: Ausztria, Németország
Premier (HU): 2016.10.13.
 
2018.10.14 fijass

legújabb vélemény

Igazán különleges film, nagyon evés ehhez fogható készül. Külön érdekes, hogy magyar koprodukcióval készült a film. Remélem nem fog teljesen elsiklani a szakma a Mérges Buddha felett, nem érdemelné meg.

0
 
2016.10.01 justynaw

Sokkal inkább dokumentumfilm, mint bármi más, de annak sem túl jó. Aranyosak az életképek és elgondolkodttóak a beszélgetések is, de mindez csak nagyon mérsékelten érdekes.

0
 
2018.10.06 LadyN

Eleven film, ami az életről szól. Szuper dolognak tartom, hogy vannak ilyen emberek. Gondoskodás nélkül nem lenne élet sem. Látnunk kell, hogy ezek a mélyszegénységbe élő roma családok is jobbat érdemelnek, és ha lehetőséget kapnak, akkor okosan élnek vele.

0
 
2016.09.29 gennaddifix

Értem én, hogy kellett már egy ilyen film, remek a témája, és a rendezés is megállja a helyét, de a kisebb szerepekben nyújtott alakítással elégedetlen vagyok.

0
 
2017.10.11 Nemecsek

Magyarországnak sajátos kapcsolata van a buddhizmussal, amit sok lelkes amatőrnek köszönhetünk. Remekül mutatja be a film, hogy milyenek is ezek a lelkes amatőrök, akik csupa szívvel lélekkel tevékenykednek.

0

A film 812 800 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 866 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 
Értékelés: 8/10
(2016. 10. 16.)
Hiába nincsenek tehát eget rengető szociográfiai meglátások a Mérges Buddha mögött, ez bőven megbocsátható annak fényében, ahogyan a kamera célkeresztjébe vett alakokat és élethelyzeteket közvetíti felénk. Egyáltalán nem dokumentumfilmes csúcsteljesítmény, mégis egy hatásvadászattól mentes, tartalmas és emberi élmény.... Több