Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

3 félnótás


(3 Idiots)

Tartalom

Farhan Qureshi (Madhavan) és Raju Rastogi (Sharman Joshi) szeretnének újra találkozni régi barátjukkal, Ranchóval (Aamir Khan), akit utoljára a diplomaosztón láttak, tíz évvel ezelőtt. Útjuk során találkoznak Chatur Ramalingammal (Omi Vaidya), egy másik barátjukkal, aki mára sikeres üzletember lett. A találkozás felelevenít egy tíz éve kötött fogadást. Immáron hárman közelítenek Rancho legutóbbi ismert tartózkodási helye fel, ám mit sem sejtenek arról, ami rájuk vár. Utazásuk során körbeutazzák egész Észak-Indiát, s közben régi történeteket idéznek fel az egyetemi évekből.
(ps)
 
2016. 04. 02. 14:10 

Sajátságos atmoszférájú, hiteles, egyedi elemekkel fűszerezett, indiai hangulatú film, amiből nem hiányzik a minőségi humor. Azoknak ajánlom, akik már unják a sablonos, tipikus amerikai vígjátékokat. Érdemes legalább egyszer egy ilyen filmet is megnézni. Tudom ajánlani.

 
2016. 11. 11. 17:11 

Közel 500 indiai filmet láttam már, de ez a film nálam benne van a TOP 10-ben! Nemcsak Aamir Khan elképesztő alakítása miatt, aki, dacára annak, hogy a forgatás idején már 44 éves volt, hitelesen alakítja a különc és fura egyetemistát, hanem Sharman Joshi és Madhavan vele egyenrangú szerepjátéka is annyira megfogott, hogy e két színészt is más szemmel néztem meg a további filmjeikben (amelyekben szintén nagyon tetszettek). Kareena Kapoort pedig eddig elkönyveltem egy modoros ripacsnak, aki minden karakterét túljátssza, mégis ebben a filmben rá kellett jönnöm, hogy nem véletlenül foglalkoztatják folyamatosan, kedves, bájos, természetes volt a szerepében, és teljesen levett a lábamról, amikor smink nélkül borzongatóan erős jelenetet produkált könnyekkel a szemében. Boman Iranit pedig egyszerűen nem tudom nem szeretni, akkor is, ha komikus szerepeket kap, akkor is, ha negatív, gyűlölnivaló figurákat. Itt egyszerre volt mindkettő. Aki megnézi a filmet, számítson arra, hogy egy érzelmi hinta-palintára ül fel, lesznek benne olyan jelenetek, amikor egyszerre fog sírni és nevetni is.
Bonyolult és mindenkit megszólító a történet, mert hiába az indiai kasztrendszer, a felsőoktatás dogmatizmusa, a társadalmi szakadékok és a nyomasztó családi elvárások, hasonló problémákkal küzdenek a fiatalok a világ minden táján, könnyen lehet azonosulni a szereplőkkel.

 
2017. 07. 11. 00:31 

Ki akartam próbálni valami más nemzetiségű vígjátékot. A némettel próbálkoztam az nagyon gyenge. Itt pedig mondhatni közepes ami már inkább dicséret. Egyszer meglehet nézni.

Madhavan
Aamir Khan
Sharman Joshi
Sharman Joshi
 

A részeges jelenetnél, amikor a 3 barát beszélget, akkor tényleg berúgtak a szereplők. :)

(Gábor Rózsa)
 

Aamir Khan egy interjúban elárulta, hogy Abhijaat Joshi dolgozik a folytatáson, ami 2020 körül kerülhet bemutatásra.

(e-batta)
 

Nagyon hosszú ideig ez volt az egyetlen indiai film, amely az imdb TOP 250-es listáján folyamatosan szerepelt.

(e-batta)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.