84% 89 szavazat
Betty Blue

Betty Blue

37,2 °C le matin
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
28
Szereplők (28)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A Betty Blue című romantikus drámában megismerjük Betty-t és Zorgot, akik szenvedélyesen szerelmesek egymásba. Betty elhatározza, hogy segíteni fogja a férfi sci-fi írói karrierjének fellendülését. Betty folyton dolgozna és csak a párnák közt tud nyugodni és adózni a… Több


Ország: Franciaország
Premier (HU): 1988.02.04.
Béatrice Dalle
 
2020.04.09 end26

legújabb vélemény

csodálatos fiatalos kisugárzása, lendületes, abszolút nőies mozgása

Nos, a film nekem bejön, és főként a főszereplő lány kötött a vászonhoz, - és a rendezői változat hosszát emiatt már alig vettem észre, - a csodálatos fiatalos kisugárzása, lendületes, abszolút nőies mozgása, gesztusai. A játéka ugyan már nem mindenütt volt annyira profi, de ezt már csak nyomokban vettem észre. :) - A franciás lazasága a mediterrán jellegű, hirtelen felfűtődő hangulatváltozásai, - megkockáztatom, - bájos, mániás-depressziós elmezavarainak hiteles eljátszása, mind, mind csodálatossá teszik. Kár, hogy a rendező-forgatókönyvíró is a történetvezetéssel kapcsolatos szándékait illetően "zavarodott" volt, itt-ott a történetben kurtítani kellett volna, és ki lehetett volna hagyni egyes epizódokat, mert nem szolgálták a történet fővonalát, viszont nagy mértékben rongálták a romantikus, időszak után drámába forduló dramaturgiát. - Minden összevetve, a film egy újabb bizonyítéka annak, hogy a franciák igazán tudják hogyan kell igazi életörömöt, és drámát filmre vinni, a filmen különlegessé, igazi kultikus ínyencséggé manifesztálódó világot ábrázolni. A film hibái is abból az alkotói felfogásból adódnak, amiből az erényei. Soha rosszabbat.

0
 
2017.11.04 szanko

Nem rossz film. Egy szerelmi töténet adja a fő szálat. De nem az a megszokott érzelgős, csöpögős. Ugyanakkor tele van érzésekkel, érzelmekkel, indulatokkal, szenvedéllyel. Tetszett a film sajátos hangulata.

0
 
2015.11.03 Face

Különös film. Nem tudnám besorolni egyetlen ismert műfajba sem. Tökéletsen bontja ki a jellemek kis cselekedeteikbe ágyazott vonásait,így a végén egy viszonylag meglepő dologban van részünk a végkifejletet illetően. egyébként szép munka, szép zenei aláfestéssel. finom érzékiséggel.

0
 
2017.07.01 rissa

Már a címe is sokat elárul. Az egész valójában egy lírai szerelmi történet filmbe álmodva. Gyönyörűen váltják egymást az érzelmek és hangulatok...ugyanakkor soha nem nyálas, csöpögős. Nagy kedvenc...

0

A film összbevétele 2 003 822 dollár volt (imdb.com).

#1