83% 67 szavazat
80 nap alatt a föld körül

80 nap alatt a föld körül

Around the World in 80 Days
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
18
Szereplők (18)
4
Képek (4)
Videók
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Phileas Fogg, az angol arisztokrácia díszpéldánya, fogadást köt kártyapartnereivel, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Még aznap éjszaka útnak indul inasával, a francia Jean Passepartout-val. A véletlenek különleges egybeesése folytán előző nap valaki kirabolta a Nemzeti Bankot, ezért a gyanú a sebtében távozó Phileas Foggra terelődik. A bank magándetektívet küld a nyomába, Fix személyében. A világkörüli út - ezernyi kalandjával - szárazföldön, vízen, levegőben - elkezdődik.

Rendező: Buzz Kulik
Forgatókönyvíró: John Gay, Jules Verne
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Olaszország
Premier: 1989.04.16.

Sorozat áttekintés

1. évad (1989) - 3 epizód
Eric Idle
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Julia Nickson
Eric Idle
Pierce Brosnan
Julia Nickson
 
2016.08.16 cosmik

legújabb vélemény

Hát, igen kicsit furcsa volt látni Pierce Brosnant ebben a szerepben, de meg kell hagyni nagyon jól állt neki. Csakis ajánlani tudom ezt a sorozatot kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mert rettenetesen lebilincselő és izgalmas.

0
 
2015.08.02 feri1

Én viszonylag eléggé későn láttam ezt a filmet, de szerintem ez a legjobb feldolgozása a történetnek. Nem csupán a parádés szereposztás és alakítások miatt, hanem mert egyszerűen hihetetlenül kidolgozott és izgalmas lett a sorozat.

0
 
Értékelés: 8/10
(2017. 08. 21.)
Felhőtlen kikapcsolódást kapunk ettől a nem mostanában készült sorozattól, amelytől nem idegen a társadalomkritikai él sem, de csak annyira, hogy ne feküdje meg túlságosan a néző gyomrát. 8/10 Több