75% 77 szavazat
A bajnok

A bajnok

Searching for Bobby Fischer
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
18
Szereplők (18)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
1
Díjak (1)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Lejátszás
FarZoo  
Laurence Fishburne
Max Pomeranc
Ben Kingsley
Joe Mantegna
Joan Allen
Laurence Fishburne
Ben Kingsley
Max Pomeranc
Max Pomeranc
Joe Mantegna
Max Pomeranc
Joe Mantegna
Max Pomeranc
Ben Kingsley
Laurence Fishburne
Max Pomeranc
Ben Kingsley
Joe Mantegna
Laurence Fishburne

FILMINFÓ

Főhősünk rájön, hogy kisfiának zseniális érzéke van a sakkhoz. Különböző versenyekre nevezi be, nem törődve azzal, hogy jót tesz-e ezzel a gyerek szellemi fejlődésének és a sakk iránt érzett őszinte játékszenvedélyének.

Rendező: Steven Zaillian
Forgatókönyvíró: Fred Waitzkin, Steven Zaillian
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1994.08.01.
 
2021.05.20 elekm90

legújabb vélemény

Tök aranyos kis családi film, csupa szerethető karakterrel. Bár a cselekménye nem tartogat semmi meglepetést, mégis jó érzéssel néztem végig, a főszereplő kisfiú pedig tökéletes választás volt.

0
 
2019.10.01 ZeroHero

Elvezetes es szorakoztato film a sakkrol, de megsem arrol szol. Hanem arrol, h a pillanatnyi donteseink mennyire komoly hatassal lehetnek a kesobbi eletunkre es hogy nem mindig a rovidtavu nyereseg a helyes valasztas. Erzelmileg tultoltott film, Amerika kapitanyon szocializalodott 20 even aluliaknak nem ajanlott, mert nem fogjak erteni.

0
 
2015.06.24 FarZoo

Egy film, ami rámutat, hogy kisebbnek tűnő döntések milyen lényegesen befolyásolhatják a további történéseket és az ember életét. Egy elgondolkodtató, érdeekes film a felelősségről, a kitartásról. Egyedi hangulatú, magával ragadó, érzelmileg is megfogott.

0
 
2014.11.04 papaja

Először azt gondoltam, hogy a sakk témán keresztül nem igazán lehet komolyabb emberi témákat szemléltetni, de tévedtem. Annyi élet van ebben a filmben, hogy hihetetlen. Igaz, hogy egy kicsit sötét a képi világa, de ennek ellenére nagyon élvezhető!

0
 
2016.05.31 kuba.pal

Nagyon kellemes filmélmény, egy mély morális mondanivalóval. Imádtam Ben Kingsley és Fishburne alakítását. Túl sok mindent nem is merek mondani, csak lelőném a "poént". Ajánlom mindenkinek!

0

A film összbevétele 7 266 383 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Josh Waitzkin a film megjelenése óta megnyerte a U.S. Junior Sakk Bajnokságot. Szerző: rbernadett

#2