Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A bárányok hallgatnak


(The Silence of the Lambs)
A bárányok hallgatnak

Tartalom

Clarice Starling (Jodie Foster) FBI-os karriejébe egy nagy kihívás érkezik, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) közelébe kell férkőznie, hogy rávegye segítsen megoldani egy ügyet, melyben Dr. Lecter módszereit utánozva "Buffalo Bill" gyilkol. A fiatal levadászott nőket megnyúzza, hogy ruhát készíthessen a bőrükből magának. A meggyilkolt nők torkában pedig  az átváltozás jelképét, a halálfejes pillangó gubóját hagyta névjegyként.
Így kerül a képbe a zseniális pszihopata pszihiáter sorozatgyilkos Dr. Lecter, aki egyedül ismerheti Buffalo Bill titkát.
(Beke Gábor)
 
2015. 01. 26. 19:27 

Nagyon jó film, felfokozott hangulat, krimi minden menyiségben és az epikus jelenetek sokasága! Mindenkinek ajánlom!

 
2015. 03. 30. 22:10 

Egy baromi erős krimi, egy nagyon jó regényből, két kivételes színész által életre keltve: Jodie Foster és Anthony Hopkins. A legsikeresebb és számomra is alap Hannibal film, annak ellenére, hogy ez már a második regényből készült. Alapmű 10/10

 
2015. 11. 02. 08:05 

Well, Clarice - have the lambs stopped screaming?
Jonathan Demme krimi-thriller mesterműve fantasztikus színészek tolmácsolásában. Thomas Harris krimi író alkotta meg azt az ikonikus pszichopata, őrült, de közben megnyerően művelt és udvarias intelligens kannibál-gyilkost, akit Dr. Hannibal Lecternek ismerünk és amely név összefonódott Sir Anthony Hopkins színészzseni nevével. Négy regényt írt a Doktorról, bár a Hannibal ébredése felejtős, az alap trilógia a lényeges és azok filmváltozatai, a Bárányok hallgatnak a középső epizód volt. Az első részt, a Vörös sárkányt már 1986-ban megfilmesítette Michael Mann Manhunter címmel, de ott sem a rendezés, sem a színészek nem voltak olyan jók, nem volt ott egy Hopkins főleg. Demme fantasztikus munkát végzett, igazi pszicho-thrillert csinált, melyben a hatást nem a horroros túlzó ijesztgetéssel éri el, hanem a tökéletes karakterkidolgozásban, a lélek sötét bugyrainak feltárásával és az emberi perverzió brutális szemléltetésével és közben a történet gerincét a sorozatgyilkos utáni nyomozás adja. Ehhez kellettek a nagyszerű színészek. Jodie Foster nagyszerű volt a törtető, vidéki FBI növendék, Clarice Starling szerepében, méltó párja Hopkins, aki valami elképesztő erővel van a vásznon, minden mondata, nézése, allűrje nagyszerű, ja és összesen szerepel 20 percet. Már ezzel is filmtörténetet írt, hogy ilyen kevés szereplésért, főszereplői Oscarral jutalmazták, gratula. A mellékszereplők is nagyon jók, de Foster és Hopkins mellett elhomályosulnak, ők uralják a vásznat. Lenyűgöző és hátborzongató krimi ez, a sorozatgyilkosos filmek atyja, nagyszerű alakításokkal, kötelező darab. Bon Appétit!

Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
 

A filmben Anthony Hopkins aki Hannibal Lectert játsza, soha nem pislog a filmben.

(Laca92)
 

Ez a film az utolsó mostanáig is, amelyik mind az 5 fő Oscar díjat megnyerte.

(Gábor Rózsa)
 

A film szerepel Steven Jay híres "1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz" című listáján.

(phanzetomox)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.