78% 116 szavazat
A bolond egy napja

A bolond egy napja

Dzień Świra
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
15
Szereplők (15)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Marek Kondrat
Marek Kondrat
Michal Koterski
Marek Kondrat
Piotr Machalica
Marek Kondrat
Marek Kondrat
Marek Kondrat
Marek Kondrat
Marek Kondrat
Piotr Fronczewski
Marek Kondrat

FILMINFÓ

Adam Miauczynski, lengyeltanár egy középiskolában, kevesebb mint 800 zloty a fizetése, elvált, tinédzser fiát felesége neveli. Frusztrált értelmiségi - így írhatnánk le hősünket, akinek egy napját követi a kamera. Felkel, fogat mos, gatyát igazít, dolgozik, edz, ész-, erő- fokozó pirulákat szed, megveszi amit hirdetnek, sétál, hazamegy, vacsora ki a hűtőből, tévé előtt befalás, hangos szózat a szejm politikája miatt, mosdás, kezek a paplan alatt, majd fáradt ernyedés... Egyik nap sincs kedve felkelni, nincs kedve emberekkel "megmérkőzni", nincs kedve az emberiséghez tartozni. Álmodni szeretne, Elláról, első szerelméről, a tengerről, arról, hogy nem vele történik mindez. Aztán egy nap elutazik a tengerhez...

Rendező: Marek Koterski
Forgatókönyvíró: Marek Koterski
Ország: Lengyelország
Premier: 2002.06.07.
 
2021.04.11 supermario4ever

legújabb vélemény

Kiváló társadalomkritika

Ez az a fajta film, amit többször kell megnézni, mert annyi információt oszt meg 93 perc alatt, hogy azt egyszerre nem lehet feldolgozni. De az biztos, hogy az egyik legkiválóbb film a közép-európai néplélek nyomoráról. És tényleg ez akár Budapesten is játszódhatna, mert ez legalább annyira a mi sorsunk, mint a lengyeleké.

1
 
2017.10.19 Berto49

2002-es lengyel film, de akár nálunk is játszódhatna. Egy 49 éves, a körülményektől neurotikussá vált tanárember élete egy napba sűrítve. Fantasztikusan ötletes, maró szatíra a sivár lakótelepi életről, a 80-as évek depressziós hangulatáról, az élet ... Több

1
 
2015.06.08 Dodi

Páratlan 21. századi társadalomkritika, iszonyú szarkazmussal és öniróniával, mindannyiunk hétköznapi bolondságaival, pitiáner félelmeivel. Ajánlom mindenkinek!

1
 
2015.08.04 Menyét Ibolya

Ismét egy zseniális film Koterskitől. Hasamat fogom a nevetéstől, közben borzalmasan érzem magam-humorú szatíra. Akár Budapesten is játszódhatna, az a magyar lakótelepi hangulat csak a lengyel filmekben van meg.

1
 
2015.12.30 batukán

Ez a film ami azt illeti, nálunk is játszódhatott volna. Könnyen emészthetőnek nem mondanám. Inkább az az elmélkedős fajta és tagadhatatlanul betegre sikerült alkotás.

1