89% 57 szavazat
A cigánytábor az égbe megy

A cigánytábor az égbe megy

Tabor ukhodit v nebo
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
17
Szereplők (17)
19
Képek (19)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A lókötőbe egyaránt beleszeret a szépséges, büszke cigánylány és az aranyhajú moldvai leány. A cigánylányt viszont kinézte már magának a földesúr is...

Rendező: Emil Loteanu
Forgatókönyvíró: Maxim Gorky, Emil Loteanu
Ország: Szovjetunió
Premier (HU): 1977.01.27.
 
2022.04.27 Ildikó Bacskai

legújabb vélemény

A cigánytábor az égbe megy (1976)

Autentikus, elragadó hangulatú, különleges film. Elég sokáig gondolkodtam rajta a megnézést követően, mert számomra nem mindig volt tisztán értelmezhető a cselekmény. Azt gondolom, ez a mű bonyolultsága miatt művészfilm kategóriába hajlik, és nem a szépséges jelmezek, a viharos karakterek és az egyedi hangzásvilágú cigány dalok miatt. Egyébként kedves érzéseket keltenek a nagyon tipikus karakterek. Például a cigánytábor bolondja nekem nagyon szimpatikus volt. A film tele van szenvedéllyel és őrülettel, hiszem, hogy hitelesen jeleníti meg a cigányság szabadságvágyát és lobbanékony életstílusát.

1
 
2017.04.21 bahhama

1977-ben láttam a filmet. Nagyon megfogott. Akkoriban többször megnéztem a moziban. Évekkel később újra láttam valamelyik csatornán, újra nagyon megérintett, a történet, a zene. Olyannyira, hogy megrendeltem a DVD -t, és időnként ujranezem.

1
 
2019.11.21 petresku

Azt hittem, hogy ez valami nagyon hasonló, amit Kusturica csinál, de nem, egy kissé rendezettebb és abszolút szofisztikáltabb alkotás, aminek irtó jó hangulata van, nem csak a zenének, de a képi világnak is köszönhetően.

0
 
2018.12.31 NEO

Abszolút kultfilm, amit mindenkinek látnia kell, nálunk annyira nem volt népszerű, bár nem tudhatom, minden esetre én évente megnézem, mert elképesztően magával tudja ragadni az embert a hangulata.

0