64% 27 szavazat
A csillagszemű

A csillagszemű

A csillagszemü
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
26
Szereplők (26)
4
Képek (4)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Mátyás király halálával úgy néz ki, tényleg oda lett az igazság. Ambrus püspök, hatalmával visszaélve sanyargatja és tartja rettegésben vármegyéjének jobbágyait. A kilátástalan helyzetben csupán Jankó mer szembeszállni a… Több


Forgatókönyvíró: Markos Miklós
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1977.11.22.
Oszter Sándor
Bordán Irén
Juraj Durdiak
Juraj Durdiak
Szirtes Ági
 
2017.03.10 kasztni

legújabb vélemény

Ez egy igazi, csodaszép magyar mese. A klasszikus "rossz elnyeri méltó büntetését" fajta végkifejlettel. Bár úgy tűnik most lespoilereztem, valójában nem is ez a lényeg. A régi filmek szerelmesei úgy is a színészi játékra fognak odafigyelni. ;)

0
 
2015.12.22 Ximpi

Gyakorlatilag végigszenvedtem az egészet, azt hiszem, ez nem az én műfajom. Kell ehhez a filmhez valamilyen nosztalgia hangulat, mondjuk valami emlékkép, hogy milyen jól is érezte magát akkor, amikor ezt a filmet nézte épp. Másképp szerintem ma már nehezen élvezhető a legtöbb magyar film.

0
 
2016.10.17 Durran

Én az ilyen filmeket szinte kötelezővé tenném. Igazából azt is nagy teljesítménynek tartom, hogy ilyen nemzetközi kooprodukciókat tudtak megvalósítani anno.

0
 

A címszereplő Juraj Durdiak mellett Szirtes Ági, Oszter Sándor, Nagy Gábor, Telessy Györgyi és Nagy Attila voltak a film főszereplői.Szerző: seamandarin

#1