80% 125 szavazat
A dzsentlemanus

A dzsentlemanus

The Distinguished Gentleman
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Thomas Jefferson Johnson egy szélhámos, annak viszont átlagon felüli. Már majdnem lebukik, amikor segítségére siet a véletlen: egy hosszantartó diktálás közben titkárnője combjai között tragikus hirtelenséggel elhalálozik Florida állam képviselője. A választási kampány épp kapóra jön Johnsonnak: elindul és bekerül az Amerikai Egyesült Államok legfőbb törvényhozó szervébe. Ám a győzelmi mámor nem tart soká: Johnson ugyanis rádöbben, hogy a törvénykező honatyák ugyanazt a játékot űzik, mint ő, csak sokkal nagyobb tételben.

Rendező: Jonathan Lynn
Forgatókönyvíró: Marty Kaplan, Jonathan Reynolds
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1993.09.10.
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Eddie Murphy
 
2017.06.29 Henk

legújabb vélemény

Bár nem mondanám kifejezetten viccesnek a filmet, a történet engem mégis le tudott kötni. Annak ellenére persze, hogy nem is annyira érdekes a cselekmény, hiszen nagyon könnyen felismerhető hová is tart az. Minden esetre szerintem élvezhető.

0
 
2016.10.02 qwertz

Igazi klasszikus mára már. Murphy talán egyik legjobb vígjátéka, amit bármikor megtudok nézni. Igazából nem csak a humorát szeretem, de hogy ezzel a kényes politikai témával nagyon aktuális tudott maradni.

0

A film összbevétele 46 666 502 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film bekerülési költsége 50 millió dollár volt.Szerző: LionelMessi10

#2
 

Forgattak egy hosszabb szexjelenetet Kimberly és Johnson között, de végül nem használták fel. A jelenet 4 perces volt. Szerző: rbernadett

#3