Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A keresztapa III.


(The Godfather: Part III)

Tartalom

Michael Corleone (Al Pacino) megalapította a Vito Corleone alapítványt, amelynek vezetője lánya, Mary (Sofia Coppola) lett. Michael sokat jótékonykodik, és szeretné, ha vagyonának tisztára mosásában az egyház is segítené. Másik gyermeke, Anthony, az apai akarat ellenére énekesi karrierről álmodik, és nem folytatja jogi tanulmányait. Feltűnik a színen Sonny Corleone férfivá érett törvénytelen fia, a bosszúra éhes Vincent Mancini (Andy Garcia) is, aki örömmel ölné meg Joey Zasát. 
(SódóGA)
 
2015. 11. 21. 13:56 

Méltó befejezése a trilógiának. Al Pacino kitűnő alakítást nyújt.

 
2015. 10. 24. 14:20 

Never hate your enemies. It affects your judgment.
A Keresztapa első része örök klasszikus, a második méltó volt hozzá. Francis Ford Coppola élete nagy műve a széria, kellett neki egy befejezés, egy trilógia. Kellett rá várni vagy 20 évet, csak 1990-re került a mozikba, de a történet annyival később is játszódik, a 70-es években. Michael Corleone már idős, felhagyott a maffia üzletekkel, becsületes, akit maga a Pápa tüntet ki. Vagy csak minden színház, belül ugyanolyan, mint volt, és nem csak a volt üzleti kapcsolatai, az újak, mint maga a Vatikáni Bank és a Szicíliai maffiózók is újra feltűnnek és visszarántják a mocsokba. Igen nem kis aktuálpolitikai üzenet lett a befejezésnek. A főszereplők megint zseniálisak, Al Pacino nagyon jó, Keaton, Talia Shire és a többi színész, mint a Andy Garcia, Eli Wallach, Joe Mantegna és maga Coppola lánya Sophia is jó volt, bár a kritikusok gyűlölték, tény nem jó színésznő, inkább rendez manapság. Ahogy a korábbi részek szerkezete, ez is át van szőve erőszakkal, ármányokkal, mocskos üzletekkel és tragédiával, melynek mi lehetne a legjobb helyszíne, mint a végső opera jelenet Palermoban. Bár tény, hogy nem a legjobb rész, de méltó befejezést kapott ez a fantasztikus széria, a Corleone család mára filmtörténet, köszönjük meg Coppolanak ezt a remekművet, mai napig nem született jobb nála, csak hasonlók. Buonanotte!

 
2015. 11. 04. 15:19 

Ez tragikus! Milyen cél vezérelhet egy embert arra, hogy egy ilyen filmet generáljon? A sztori teljesen lapos és unalmas volt. Ásítgattam az egész film alatt. Nem értem azt se, hogy miért is fejeztem be a filmet.

Al Pacino
 

Sophia Coppola Arany Málnát kapott az alakításáért.

(Pirospingu)
 

Ironikus módon a film forgatásának idejében a Paramount Pictures Studio tulajdonosa valóban a Vatikáni Bank volt.

(SódóGA)
 

Robert Duvall azért nem válta el Tom Hagen szerepét, mert kevésnek ítélte az 1 millió dolláros honoráriumot.

(SódóGA)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.