72% 180 szavazat
A lánc

A lánc

Black Snake Moan
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
16
Szereplők (16)
6
Képek (6)
2
Videók (2)
8
Érdekességek (8)
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
Lejátszás
Samuel L. Jackson
Justin Timberlake
Christina Ricci
Christina Ricci
Samuel L. Jackson
Christina Ricci
Samuel L. Jackson
Christina Ricci

FILMINFÓ

Volt idő, amikor Lazarus csak játszotta a bluest, de úgy érezte, boldog az élete. Ma már ő is ugyanolyan meggyötört és szomorú, mint azok a dalok, amelyeket korábban játszott. Felesége megcsalta, házassága zátonyra futott - Lazarus lelke csordultig tele megvalósulatlan álmok és csalfa remények roncsaival. Egy napon azonban megjelenik az életében Rae.Félmeztelenül, eszméletlenre verve talál az út szélén a lányra Lazarus. Az isten-félő, középkorú fekete férfi hamar rájön, hogy a magára hagyott lány nem más, mint a kisváros "lotyója", akit a helyi telefonkönyvben található szinte minden férfi kihasznált már. Lazarus hazaviszi és ápolja a lányt, és sajátos módszerével megpróbálja rávenni… Több

Rendező: Craig Brewer
Író: Craig Brewer
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2007.10.03.
 
2024.02.18 Schumy1

legújabb vélemény

Nagyon-nagyon telitalálat a film. Kemény témával foglalkozik, de jól oldották meg, s a színészi játék is perfekt!

0
 
2018.07.27 Norbi

Átütő erejű film, teljesen más volt, mint amire számítottam és ez így is volt jó. Eredeti sztori volt számomra, és valósághűek voltak a szerepek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

0
 
2022.12.20 Lóri Ádámcsik

Az előzetes alapján izgalmasnak tűnt, de megnézve a filmet nem is értettem, hogy mi akar ez lenni. Jók a szereplők, de a történet és rendezés nem fogott meg.

0
 
2021.10.26 Gauss

Mindenkinek megvan a saját keresztje

A film kemény témával foglalkozik. A színészek nagyszerűek, mindegyik. Samuel L. Jackson és Christina Ricci hatalmasat alakítanak. Egy nagyon jó kis film, melynek van mondanivalója, és amely mentes a kliséktől. Az erotikus jelenetek minimalizálva vannak, mert hát akkor már más műfaj lenne, de Ricci kisugárzása miatt több nem is kellett. Nagyon jól van adagolva a feszültség, és pont annyi érzelem van benne, amennyi kell, cukormáz nélkül. Egy esti mozihoz tökéletes választás.

0
 
2015.06.04 fancsi094

A magyar cím sok mindent jelenthetne, de ismerve a mostani szinkronokat, egyszerűen csak a borító/plakát alapján A lánc címet kapta a film, úgyhogy ez ismét 0 pont. Maga a film egy elég kemény dráma, de a zeneválasztás néhol könnyedebbé, befogadhatób... Több

0

A film összbevétele 10 903 846 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film csupán 10,9 millió dollár bevételt hozott.Szerző: LionelMessi10

#2
 

A filmet Tennessee államban forgatták 15M $-ból, 2005 szeptemberében.Szerző: dulkap

#3
 

Az elektromos gitár, amin Lazarus játszik egy Gibson ES-335.Szerző: dulkap

#4
 

A filmet "Bible School Mission" álcímmel szállították a mozikba.Szerző: dulkap

#5