83% 279 szavazat
A legényanya

A legényanya

A legényanya
Filmadatlap
17
Vélemények (17)
16
Szereplők (16)
11
Képek (11)
Videók
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Rendkívüli esemény történt Rátóton. Rozi, nemrég született kisfiának a Józsi nevet adta, szakítva azzal a szokással, hogy a faluban minden férfit - a tanácselnök után - Bélának hívnak. Józsi felnő, akár a többi gyerek, de mindig kilóg a sorból. Hosszú ideig nem érdeklik a lányok, majd mikor összejön Ágikával, csodálatos módon ő marad terhes. De vajon a falunak szüksége van-e csodára?

Rendező: Garas Dezső
Forgatókönyvíró: Garas Dezső, Schwajda György
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1989.08.03.
 
2022.11.02 sptt

legújabb vélemény

Érdekes szociológiai abszurd, ugyanakkor néha egy kicsit vontatott. Az abszurddal az a problémám, hogy amikor az nagyon tömény, akkor bejön a Leslie Nielsen-, vagy a Horrorra akadva-effektus, amikor már sok és fáj. Ez, ami nem jött elő a Csapd le csa... Több

0
 

Béláim az Úrban! Zseniális magyar filmszatíra.Kállai,Koltay,Garas nem semmit játszanak ebben a filmben,és aki még őket is felúlmúlja az nem más mint Eperjes Károly !!! Mindenkinek ajánlott.

0
 
2018.04.29 Yosihiro

Igazából nem rossz történet csupán a befejezés nem tetszett. Egy igazi vígjátékot nem így kellett volna lezárni. A filmben vannak örök momentumok igaz de a vég keserű. Színészi alakításokban nem szenved a film. Összességében egy közepes kikapcsolódást nyújtó groteszk magyar film. Üdv yosi

0
 
2017.07.26 Deku

Nem sokszor dicsérek meg magyar filmet de ezt muszáj volt, tökéletesre sikeredett. A film tök jó kis hangulatot teremtett, meg volt a maga bája, ami elvarázsolja a nézőt és leköti a figyelmét.

0
 
2015.09.23 Menyét Ibolya

adelheid a második hozzászólásban totál benézte ezt a filmet. egyébként rajta kívül sokaknak csak egy vígjáték ez, csak azt nem értem, hogy ők pl az elejét átpörgették, vagy csak nem értik?

0
 

A film forgatókönyve valószínűleg az Ondrej Sekora: Pripócs város krónikája című könyv átirata.Szerző: Archívum

#1
 

Garas Dezső egyetlen filmrendezése.Szerző: harnas1207

#2
 

A filmet a Komárom-Esztergom megyében található Dágon, Gyermelyen és Gyarmatpusztán forgatták.Szerző: harnas1207

#3
 

Schwajda György A rátóti legényanya című könyve alapján készült.Szerző: harnas1207

#4
 

A film egy létező Vas megyei településen, Rátóton játszódik.Szerző: LionelMessi10

#5