49% 286 szavazat
A legsötétebb óra

A legsötétebb óra

The Darkest Hour
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
21
Szereplők (21)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Moszkva gyönyörű, izgalmas város. Néhány amerikai és angol fiatal élvezettel veti bele magát a városnézés izgalmába, amikor egy az egész világra kiterjedő, ismeretlen eredetű katasztrófa minden elektronikus eszközt működésképtelenné tesz, majd pusztítani kezdi az embereket. Az eluralkodó káosz elöl a turisták a metróalagútba menekülnek, és csak öt nappal később merészkednek elő. A nemrég még életteli metropolisz kísértetvárossá vált. Nincsenek túlélők, csak egy automatizált katonai adó sugározza az utolsó vészjeleket. A csapat tagjai menekülni akarnak - de még nem tudják, merre induljanak, vagy hova bújjanak az újabb csapások elől. Nem is sejtik, hogy közel a segítség: csak fel kell ismerni.

Rendező: Chris Gorak
Forgatókönyvíró: Jon Spaihts, Leslie Bohem, M.T. Ahern
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Oroszország
Premier (HU): 2011.12.22. | Netflix (2023.06.28.)
 
2023.11.23 Morpheus

legújabb vélemény

Gyengécske

Egy horror-fantasy esetében fontos a hihető sztori, a gazdag látványvilág és a félelmet keltő lények esetében a megjelenítés minősége. Itt ezekkel sajnos vannak gondok: a Moszkvát és a Földet megtámadó idegenekben nulla fantázia van, szinte teljesen láthatatlanok. Ugyanakkor a két főszereplő nő nagyon helyes: Olivia Thirlby és Rachael Taylor. Alighanem ők a film egyetlen megemlíthető pozitívumai. A helyszínválasztás (Moszkva) pedig érdekessé tehetné a filmet, ha nem volna annyira gagyi az egész. Értékelés: 2 csillag.

1
 

Na ez az a film, ahol semmi sem sikerül. Sem látványban, sem történetben nem hozza a minimumot. Gagyi színészi teljesítmény jellemzi a mozit, és az űrlények ábrázolása, bemutatása sem sikerült. Összecsapott, gagyi fércmunka.

0
 
2020.09.14 Hámori Balázs

Hát...

Mit mondjak, nem vártam sokat a filmtől már a trailer alapján láttam hogy max egy B kategóriás film de a megnézése után már ebben se vagyok biztos. A zene és a hangok nem voltak a helyzet magaslatán mintha kiselejtezett cuccokkal dolgoztak volna a film egésze alatt. A színészi játék épphogy megütötte az átlagost ami kicsit sokkolt, oké hogy nem Oscar díjasokat vonultattak fel de ilyesmit utoljára a gimis színjátszáson láttam. A CGI is elég low-budget szagot eresztett bár azon nem voltam meglepve, sőt az nem is zavart volna ha úgy amúgy jó lett volna a film. A sztori egyébként nem nagy cucc, de simán elment volna ha az idegen faj kicsit összetetteb lett volna mert őszintén szólva a random villanó-szikra izék inkább voltak röhejesek mintsem félelmetesek. A karakterek eléggé sablonosakt voltak ezért se ment fel a pulzsom egy-egy halál eset esetén. Az alap ötleten túl ebben a filmben minden gyenge volt, őszintén és nyugodt szívvel senkinek sem tudom ajánlani, ha csak nem tartozol az ördögnek egy filmmel nyugodt szívvel tovább állhatssz, egyik kategória rajongói se lesznek szegényebbek ha kihagyják.

3
 
2015.08.04 kabel

Amikoe már a nyolcvanhetedik kézi kamerás film jön ki, a rendezőknek tényleg bele kéne gondolni, hogy kinek kell ez egyáltalán. Egy eredeti gondolat vagy ötlet nem volt a filmben, látványvilága pedig nulla volt, hasonlóan a szinészek teljesítményéhez.

0
 
2017.05.26 Szilonka

Nekem tetszett a filmben az űrlények újfajta feldolgozása. A történet pörgős volt, az orosz-amerikai összhang kicsit pikért.

0

A film összbevétele 64 626 786 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Emile Hirsch és Max Minghella nagyon jó barátok lettek a forgatás alatt, és a mai napig is azok.Szerző: Hámori Balázs

#2
 

A premier hetén a film közel 3 millió dollár bevételt produkált Amerikában, egész pontosan 2 993 519 dollárt.Szerző: Hámori Balázs

#3
 

A film 30 millió dollárból készült el, és több mint 64 millió dollárt eredményezett, a kritikusok nagyon lesújtó véleménnyel voltak róla.Szerző: Bogi87

#4
 

A forgatást három hétre le kellett állítani a Moszkva körüli erdőkben pusztító tűz miatt, mert a füst mindent borított, a felvételekről utólag el kellett tüntetni a füstöt. Szerző: Bogi87

#5