79% 342 szavazat
A miniszter félrelép

A miniszter félrelép

A miniszter félrelép
Filmadatlap
20
Vélemények (20)
22
Szereplők (22)
8
Képek (8)
2
Videók (2)
3
Érdekességek (3)
Díjak
1
Filmkritika (1)
4
Cikkek (4)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Vitt Péter miniszter az a fajta férfi, akit a nők legtöbbje kíván magának - de csak addig, amíg meg nem kapja. Okos, sármos, és mindig talpra esik mint a macska, inspirálják a nagy kihívások, a napi megmérettetés. Mellesleg ő az Országház Don Juanja. Az aktuális "kihívás" neve Marosi Tünde, és természetesen gyönyörű. Foglalkozását tekintve viszont az ellenzék vezérszónokának titkárnője. Vitt csaknem egy időben érkezik meg a szállodába Tündével, és a miniszter rögtön a tettek mezejére lépne. Az ellenzéki vezérszónok titkárnője kicsit izgul: nem elég, hogy életében először lépne félre, ráadásul mindjárt egy kormánytaggal... A miniszter közben megrendeli a szükséges… Több

Ország: Magyarország
Premier (HU): 1998.07.16.
 
2022.01.20 Emmersson

legújabb vélemény

Ami csak kell egy vígjátékba

Remek helyzetkomikumokra épülő darab. Színpadon jobban megél, de nagyon jól megoldották filmen is.

0
 

Dobó Kata a testével (mással nem nagyon tud), Kern és Koltay a zsenialitásával kápráztatja el a férfi nézőket. Ami még szerethető a filmben, az Kállai Feri bácsi, aki nekem mindig tanú marad. Jó poénok, idétlen szituációk, de szerethető film.

0
 
2019.05.26 Berto49

Sikertelen légyott rengeteg bonyodalommal

A tegnapi napom e komédia jegyében telt el. Először megnéztem a József Attila Színházból közvetített előadás felvételét, majd – ki tudja hányadszor – a belőle készített filmet, amit lehetetlen megunni. Sokan a legjobb magyar filmvígjátéknak tartják, nézői csúcsát még jelenleg is tartja. Kern András és Koltai Róbert utánozhatatlan! Szerintem is benne van a három legjobb ’45 után készített vígjáték között, együtt a „Tizedes meg a többiek”-kel és a „Csak szex és más semmi”-vel. A színdarabot áttették magyarországi viszonyokra, feldúsították zenével, kiléptették a zárt szobából (a reklámok túlságosan szembeötlők voltak, de mit lehet tenni, a szponzorokra akkor is, most is nagy szükség volt/van) és ismert színészek játszották a kisebb szerepeket is. Reviczky Gábor különösen jó volt, de Dobó Katának sem kellett szégyenkeznie (a szó szoros értelmében nem volt oka rá.) Az első öt perc után a néző arcát folyamatos mosoly jellemezte, amit a gyakori gagbombák, beszólások harsány hahotává változtattak. Mindig újabb és újabb váratlan fordulatok következtek, erősen megerőltetve a nevetőizmokat. Rosszkedv, vagy depresszió ellen recept nélkül is használható, még a kezelő orvosa, vagy a gyógyszerésze véleményét sem kell kikérnie.

0
 
2020.02.18 HE7EDIK

Azon kevés magyar filmek egyike, amit valóban szeretek és meg tudok nézni. Utálom Kernt, Koltait meg pláne, de itt valóban színészkednek, és pazarul hozzák szerepeiket. A többi szereplőről nem is beszélve.

0
 
2021.03.22 rainman

Andi Vajna bemutatja..., hogyan készítsünk hollywoodi blockbustert magyar módra. Fogjunk egy nagy sikerű angol színdarabot (Ray Cooney out of order), adaptáljuk itthoni környezetbe, dobjuk bele a kor legnagyobb hazai színészeit (Koltay Róbert, Kern A... Több

2
 

A filmben szereplő Astoria a főváros legelőkelőbb szállodája.Szerző: HE7EDIK

#1
 

Kern és Koltai a népszerű színházi darabot filmesítették meg.Szerző: HE7EDIK

#2
 

A film egyes jeleneteit az Astoria Szállóban forgatták.Szerző: Yosihiro

#3
 
Értékelés: 7/10
(2016. 01. 17.)
Minden gyengesége ellenére összességében még ma is jó szórakozást tud nyújtani a nézőjének. Több