Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A remény rabjai


(The Shawshank Redemption)

Tartalom

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie kell a hely hierarchiájával, és a börtönélet minden visszásságával. Azonban a pénzügyi tapasztalatainak köszönhetően hamar elyneri az őrök és a rabtársai bizalmát is. A börtön könyvtárának vezetőjeként pedig arra törekszik, hogy emberi méltóságot csempésszen az intézmény hétköznapjaiba.
(hp)
 
2016. 08. 28. 20:53 

Egy igazán magával ragadó film. Ha csak a sztorit olvasnám akkor is érdekesnek találnám, de szerintem iszonyat jól játszanak benne a lényeges színészek.

 
2016. 07. 20. 13:09 

Zseniális film egyszerűen nincs olyan része ami ne tetszene. A zenék a rendezés szereplők mint tökéletesen vannak megoldva a történetet nagyon jól le vezényelték teljesen élvezhető végig ami nagyon fontos de nekem mégis a zene az aláfestő zenék a kedvenceim mindenkinek ajánlom ezt a filmet mert nagyon tanulságos

 
2015. 05. 04. 17:12 

A sztori nem egy nagy szám, érzelmileg sem hatott meg annyira, amennyire vártam a sok hájptól -a sörivós részt kivéve-, Tim Robbins és Morgan Freeman színészi játéka egy idő után már irritáló, mások jobban megfeleltek volna a feladatra. A könyv biztos jó, de azokat a Halálsoron kívül megfilmesíteni nem tudják normálisan. Ha már hasonló film, akkor az Életfogytig sokkal jobb, bár az vígjáték, sokkal jobban át lehet érezni a helyzetüket. Ez a film agyon van hájpolva, egyszer nézhető.

Clancy Brown
Morgan Freeman
Brian Libby
James Whitmore
Morgan Freeman
Bob Gunton
Tim Robbins
Morgan Freeman
Tim Robbins
Tim Robbins
James Whitmore
Tim Robbins
Morgan Freeman
Clancy Brown
Morgan Freeman
Tim Robbins
 

2011-ben a BBC Rádió hallgatói kedvenc filmjüknek választották.

(Bogi87)
 

1995-ben a filmtörténet legtöbbet kikölcsönzött filmje volt.

(Bogi87)
 

A rendező fizettsége jelentős hányadáról lemondott. Az alku tárgya az volt, hogy így a saját forgatókönyvét rendezhette meg.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.