Játssz Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A remény rabjai


(The Shawshank Redemption)
A remény rabjai

Tartalom

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie kell a hely hierarchiájával, és a börtönélet minden visszásságával. Azonban a pénzügyi tapasztalatainak köszönhetően hamar elyneri az őrök és a rabtársai bizalmát is. A börtön könyvtárának vezetőjeként pedig arra törekszik, hogy emberi méltóságot csempésszen az intézmény hétköznapjaiba.
(hp)
2015. 05. 04. 17:12 

A sztori nem egy nagy szám, érzelmileg sem hatott meg annyira, amennyire vártam a sok hájptól -a sörivós részt kivéve-, Tim Robbins és Morgan Freeman színészi játéka egy idő után már irritáló, mások jobban megfeleltek volna a feladatra. A könyv biztos jó, de azokat a Halálsoron kívül megfilmesíteni nem tudják normálisan. Ha már hasonló film, akkor az Életfogytig sokkal jobb, bár az vígjáték, sokkal jobban át lehet érezni a helyzetüket. Ez a film agyon van hájpolva, egyszer nézhető.

2016. 04. 30. 17:47 

Kicsit tartottam a filmtől, mert sok fórumon olvastam, hogy ez minden idők (egyik )legjobb filmje, s féltem, hogy csalódást okoz. Nem így történt, a Remény rabjai az egyik legjobb filmélményt nyújtotta az utóbbi időben számomra. Mindkét főszereplő játéka zseniális volt, nagyszerű történetvezetéssel, ügyes fordulatokkal. A nagy szabadulós jelenet mellett a legmaradandóbb mégis Brooks öngyilkossága volt, azzal a kísérőszöveggel. Egy darabig nem fogom elfelejteni ezt a filmet, az egyszer biztos.

2015. 01. 25. 23:48 

Éppen, hogy csak egy hajszál választja el a könyv színvonalától. Olyan mesterien van megírva a forgatókönyv, és olyan hitelesen vannak eljátszva a szerepek, hogy szó szerint a fehér falak és a rácsok között éreztem magam amikor néztem.

Clancy Brown
Morgan Freeman
Brian Libby
James Whitmore
Morgan Freeman
Bob Gunton
Tim Robbins
Morgan Freeman
Tim Robbins
Tim Robbins
James Whitmore
Tim Robbins
Morgan Freeman
Clancy Brown
Morgan Freeman
Tim Robbins
 

2011-ben a BBC Rádió hallgatói kedvenc filmjüknek választották.

(Bogi87)
 

1995-ben a filmtörténet legtöbbet kikölcsönzött filmje volt.

(Bogi87)
 

A rendező fizettsége jelentős hányadáról lemondott. Az alku tárgya az volt, hogy így a saját forgatókönyvét rendezhette meg.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.