82% 232 szavazat
A sárkány csókja

A sárkány csókja

Kiss of the Dragon
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
19
Szereplők (19)
9
Képek (9)
2
Videók (2)
10
Érdekességek (10)
Díjak
1
Filmkritika (1)
2
Cikkek (2)
Fórum
Jet Li
Jet Li

FILMINFÓ

Liu Jiant (Jet Li), a kínai kormány egyik legkiválóbb titkosügynökét Párizsba küldik, hogy Jean-Pierre Richard francia rendőrfelügyelővel együttműködve letartóztassanak egy kínai drogbárót. Az akció azonban kudarcot vall, és a becstelen gallok Liut vádolják, hogy megölte a drogbárót. Az ügynök hamar rájön, nem tehet mást, meg kell oltalmaznia Jessicát (Bridget Fonda), az egyetlen szemtanút, hogy bizonyíthassa ártatlanságát. A szokatlan párosnak azonban nincs könnyű dolga az utánuk küldött bérgyilkosokkal.

Rendező: Chris Nahon
Forgatókönyvíró: Jet Li, Luc Besson, Robert Mark Kamen
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Franciaország
Premier (HU): 2001.10.25.
 
2023.08.08 Harper

legújabb vélemény

A legjobb akciófilmek egyike

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A 2001-es Sárkány csókja Chris Nahon rendezése, aki nem tartozik éppen a legtermékenyebb direktorok közé. Mégis azt mondhatjuk: ő készítette az utóbbi 25 éve egyik legjobb akciófilmjét ezzel a mozival. A főszerepekben olyan színészeket láthatunk, akik sok más produkcióban bizonyították tehetségüket, így: Jet Li, Bridget Fonda és Tchéky Karyo. Az alaptörténet nem egy szokványos akciófilmes sztori, mert ahhoz túl összetett: a központ karakter, Liu Jian (Jet Li) mint a kínai titkosszolgálat ügynöke , aki Párizsba érkezik, hogy egy szövevényes ügyben nyomozzon, egy megölt kínai maffiafőnök halálát felderítve. Közben rájön arra, hogy az egész mögött egy korrupt francia nyomozótiszt áll, Richard felügyelő (Tchéky Karyo). Megkezdődik a hajsza, melyben Liunak meg kell védenie a csinos szemtanút is, Jessicát (Bridget Fonda). Hihetetlen verekedésjeleneteket kapunk, rengeteg akcióval, üldözéssel és lövöldözéssel. Jet Li elemében van, és olyan rúgásokat, illetve villámgyors ütéseket produkál, hogy az szó szerint lélegzetelállító. Nálam örök kedvenc ez a film, amit nemrégiben néztem újra (kb. tizedszer). Értékelésem: 90%. Az egyik legjobb a műfajban.

2
 

Kifejezetten jó Jet Li mozi.Jóll áll neki ez a szerep,és itt kifejezetten elemében van.Amúgy is fantasztikus harcművész.A harci jelenetek eszméletlen jók,főleg az utolsó küzdelem.Ajánlott film.

1
 
2018.10.01 hsanya182

Nekem is tetszettek a történések, leköti a figyelmet az akció és meglepő fordulatok, menekülés, álcázó interakciók...Igazán érdekes gonosz rendőr karaktere, de hagy maga után olyan gondolatokat, hogy sok a szemfényvesztő, nem reális verekedős jelenet... Több

1
 
2021.08.28 Kósa Bence

A kedvenc Jet Li mozim. Egy pörgős, izgalmas és szórakoztató akciófilm. Jet Li nagyon jó Liu Csien szerepében. Tipikusan az a karakter, akinek a munka = élet, és ez jól áll neki. Tchéky Richard is remekül hozza a film főgonoszát, mert aljas, agresszív és kegyetlen. Pontosan ilyen karakterek kellenek egy jó akciófilmbe.

1
 
2015.05.06 Pumpu

az akciófilmek közül ez igazán kimagasló. Jet Li mintha gumiból lenne, fantasztikus a jelenetek koreográfiája. Ez talán Jet Li legjobb filmje, amit nyugaton készített.

1

A film összbevétele 64 437 847 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Jessica (Bridget Fonda) lányát Isabel Kamennek hívják. Az Isabelt alakító kislány valódi neve Isabelle Duhauvelle, a Kament pedig a film írója, Robert Mark Kamen után kapta.Szerző: Thibo84

#2
 

Annak ellenére, hogy Liu Juang és Tai bácsi Kínából származik, állítólag az egyikük mandarinul, míg a másikuk kantoni nyelven beszélt, bár ez a forgatás során soha nem okozott gondot.Szerző: Thibo84

#3
 

Chris Nahon rendezői debütálása.Szerző: Thibo84

#4
 

A teknős, amelyet Richard a fiókjában tart, az egyik stábtag kedvence volt.Szerző: Thibo84

#5
 
Értékelés: 8.2/10
(2016. 02. 03.)
Színvonalas akciófilm Jet Li -vel
A Sárkány csókja egy kicsit alábecsült, ám valójában nagyon színvonalas alkotás. Több