Játssz Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A sötét lovag


(The Dark Knight)
A sötét lovag

Tartalom

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron Eckhart) is segítségére van. Közös akciójukat eleinte siker koronázza, de megjelenik egy új, mindenkinél ravaszabb és veszélyesebb bűnöző, Jokernek (Heath Ledger), aki féktelen ámokfutásba kezd. Ezt követően az egész városon a rettegés és a káosz lesz úrrá.
(Beke Gábor)
2015. 05. 04. 17:10 

Tökéletes színészi játékok (Heath Ledger [R.I.P. !!!!! :( :( :( ] kitűnik mind közül) még a kisebb szerepben lévő Gary Oldman, Maggie Gyllenhaal (nyami :D ), Eric Roberts és Cillian Murphy is hatalmasat alakítanak.

Számomra ez a legkedvesebb Nolan-Batman film. Akciójeleneteiben az első múlta felül, de színészi játékot, és sztorit tekintve vitathatatlanul a ez a befutó mindhárom közül. ÉS tegyük hozzá, hogy Joker csinálta a legnagyobb kár Batmannak, még Bane városrombolós mutatványát is felülmúlta a lelki terrorjával ezért a "legnagyobb" főellenség is a ezt a művet erősíti.

2015. 02. 10. 14:35 

A képregényfilm műfaját korábban hajlamosak voltak lebecsülni, kevésbé komolyan venni. A "sötét lovag" nem csak bebizonyította, hogy lehet felnőtteknek szóló, kellően sötét és zseniális filmet alkotni képregényes alapanyagból, de egyben a 2000-es évek egyik legjobb filmje lett, a filmtörténelem egyik legjobb filmes gonoszával. Azóta mintegy hivatkozási alap lett, mint a képregényfilmek trónját birtokoló uralkodó.

2015. 04. 18. 21:28 

Szerény véleményem szerint a Sötét Lovag a valaha készült legjobb képregény-film. Olyan atmoszférája van, ami már a legelső képsoroknál belerángatja a nézőt a képernyőbe. Elég kemény film, és ezt nem csak az erőszakra értem, hanem egy kemény társadalomkritika, amin még hetekig-hónapokig lehet gondolkozni. Amellett elképesztően látványos, valósághű és Heath Leadger alakítása elviszi az összes jelenetet amiben benne van Joker.

Christian Bale
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Christian Bale
Maggie Gyllenhaal
 

A sötét lovag trilógia minden filmje 1-1 kulcsszóval írható le. Ezek sorban: félelem, káosz, fájdalom.

(Bogi87)
 

A Metacritic oldalán 82/100 pontot kapott 39 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 317 kritika alapján.

(Bogi87)
A Cinemániás: Az érme két oldala!
A Sötét Lovag nem úgy vonult be a mozi történelembe, mint egy huszadik blockbuster, vagy képregényfilm, hanem, mint egy popkulturális mestermű.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.