Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A sötét lovag


(The Dark Knight)
A sötét lovag

Tartalom

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron Eckhart) is segítségére van. Közös akciójukat eleinte siker koronázza, de megjelenik egy új, mindenkinél ravaszabb és veszélyesebb bűnöző, Jokernek (Heath Ledger), aki féktelen ámokfutásba kezd. Ezt követően az egész városon a rettegés és a káosz lesz úrrá.
(Beke Gábor)
 
2016. 04. 26. 19:20 

Zseniális, minden tekintetben. Rég kaptam ilye nélményt egy filmetől, ami rengeteg problémára irányítja rá a figyelmet, miközben "csak" egy képregényfilm. Ennek ellenére minden volt benne. Jobb nem is lehetett volna. Hatalmas várakozásomat is jócskán felülteljesítette.

 
dps
2015. 05. 01. 15:00 

A legsötétebb, de egyben a legkifinomultabb és erkölcsileg a legkomolyabb szuperhős-film. Egy szuperhős-film a felnőtteknek, akik már tudják, hogy a "hősök" (a katonáktól a szentekig, a rendőröktől a papokig, az elnököktől a pápákig) ugyanolyan tévedhető emberi lények, mint bárki más. Csakhogy ezen titokzatosság valódi szimfóniái között ott csengenek a kegyelem és a megváltás hangjai is. A hősök nem fakulhatnak meg, de a hősiesség igen.

 
2015. 05. 04. 17:10 

Tökéletes színészi játékok (Heath Ledger [R.I.P. !!!!! :( :( :( ] kitűnik mind közül) még a kisebb szerepben lévő Gary Oldman, Maggie Gyllenhaal (nyami :D ), Eric Roberts és Cillian Murphy is hatalmasat alakítanak.

Számomra ez a legkedvesebb Nolan-Batman film. Akciójeleneteiben az első múlta felül, de színészi játékot, és sztorit tekintve vitathatatlanul a ez a befutó mindhárom közül. ÉS tegyük hozzá, hogy Joker csinálta a legnagyobb kár Batmannak, még Bane városrombolós mutatványát is felülmúlta a lelki terrorjával ezért a "legnagyobb" főellenség is a ezt a művet erősíti.

Christian Bale
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Christian Bale
Maggie Gyllenhaal
Aaron Eckhart
 

A sötét lovag trilógia minden filmje 1-1 kulcsszóval írható le. Ezek sorban: félelem, káosz, fájdalom.

(Bogi87)
 

A Metacritic oldalán 82/100 pontot kapott 39 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 317 kritika alapján.

(Bogi87)
A Cinemániás: Az érme két oldala!
A Sötét Lovag nem úgy vonult be a mozi történelembe, mint egy huszadik blockbuster, vagy képregényfilm, hanem, mint egy popkulturális mestermű.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.