Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A sötét lovag


(The Dark Knight)
A sötét lovag

Tartalom

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron Eckhart) is segítségére van. Közös akciójukat eleinte siker koronázza, de megjelenik egy új, mindenkinél ravaszabb és veszélyesebb bűnöző, Jokernek (Heath Ledger), aki féktelen ámokfutásba kezd. Ezt követően az egész városon a rettegés és a káosz lesz úrrá.
(Beke Gábor)
 
2015. 02. 08. 15:56 

Én csak szinkronosan láttam ugyan a filmet, de így is nagyot ütött, el sem tudom képzelni az eredeti hangján milyen lett volna először végignézni. Nálam abszolút Top10-s a film, Nolan alkotásai közül az egyik legjobb, bár az összes alkotása az... Az első és a harmadik rész üti a szintet szerintem, még akkor is, ha a trilógiának ez a legmagasztosabb darabja. Az értékelés csak is 10/10 lehet.

 
2015. 02. 09. 14:51 

Elhangzott már a kommentek között, de Joker alakítása tényleg bámulatos volt minden téren. Nem a szokásos szuperhős filmek közé sorolható.

 
2015. 02. 10. 14:35 

A képregényfilm műfaját korábban hajlamosak voltak lebecsülni, kevésbé komolyan venni. A "sötét lovag" nem csak bebizonyította, hogy lehet felnőtteknek szóló, kellően sötét és zseniális filmet alkotni képregényes alapanyagból, de egyben a 2000-es évek egyik legjobb filmje lett, a filmtörténelem egyik legjobb filmes gonoszával. Azóta mintegy hivatkozási alap lett, mint a képregényfilmek trónját birtokoló uralkodó.

Christian Bale
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Christian Bale
Maggie Gyllenhaal
Aaron Eckhart
 

A sötét lovag trilógia minden filmje 1-1 kulcsszóval írható le. Ezek sorban: félelem, káosz, fájdalom.

(Bogi87)
 

A Metacritic oldalán 82/100 pontot kapott 39 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 317 kritika alapján.

(Bogi87)
A Cinemániás: Az érme két oldala!
A Sötét Lovag nem úgy vonult be a mozi történelembe, mint egy huszadik blockbuster, vagy képregényfilm, hanem, mint egy popkulturális mestermű.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.