69% 68 szavazat
A szabadság himnusza

A szabadság himnusza

Amazing Grace
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
18
Szereplők (18)
6
Képek (6)
Videók
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

1797-ben járunk. William Wilberforce, a rabszolgaság eltörlésének brit élharcosa üdülni megy, hogy szívbetegségét kúrálja. Itt megismerkedik az elragadó Barbara Spoonerrel, akiben lelki társra és szerelmére talál, és akinek elkezdi mesélni élettörténetét. Wilberforce mellett áll a rabszolgahajó-kapitányból lett pap, egyben az "Amazing Grace" című híres himnusz szerzője, valamint egy rabszolgából lett író. Együtt sikeresen veszik fel a harcot az emberek közömbösségével szemben.

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2008.09.23. | Netflix (2023.06.05.)

Hol nézheted

 
2015.08.16 Corazon.Donq

legújabb vélemény

Egyáltalán nem jött be. Teljesen mást vártam tőle, mint amit kaptam és valahogy az én szememben nem volt meg az összhang, amit egy ilyen filmtől elvártam volna. Pedig szerintem jó volt színészi választás a szerepekre.

0
 
2015.06.18 szafffy

A filmet mindenkinek tudom ajánlani, aki egy nemes harcot akar megismerni. Egy hívő ember harca a rabszolgaság intézménye ellen. Tetszett, hogy nem ment el túlságosan szentimentálisba, megmaradt az egyensúly.

0

A film összbevétele 27 213 386 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A jelenetben, amiben William Wilberforce az Amazing Grace-t énekli ott tényleg Ioan Gruffudd énekel, akiről a rendező nem is tudta, hogy korábban szólista volt. Egy kis gyakorlás után Ioan elsőre elő tudta adni a dalt a forgatáson a stáb legnagyobb meglepetésére, miközben forgott a kamera.Szerző: rbernadett

#2