Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Tartalom

Nick (Christopher Walken), Mike (Robert De Niro) és Steven (John Savage) a Vietnám háborúba indul. Bevonulásuk előtt Steven még megnősül, és az esküvő lezárásaként még egyszer elmennek vadászni a hegyekbe. Michael, Nick és Steven fogságba esnek, és különféle kínzásoknak vetik alá őket a vietkongok. Kimenekítik őket a fogságból, de csak Mike tud mentálisan felépülni, a többiek a szörnyűségek foglyai maradnak.

 
(SódóGA)
 
2016. 10. 06. 09:27 

Úgy gondolom hogy ez a film egy igazi időtálló klasszikus. Van egy nagyon is egyedi hangulata, kevés ilyen különleges filmet láttam. Lelkileg nagyon is mélyreható film, de a néző akkor érti és értékeli igazán a filmet, ha az események mögé néz és a mélyebb tartalomra koncentrál. Összetett és érzelmileg megfogja az embert. Ehhez az is hozzájárul, hogy a színészek alakítása profi, nagyon hitelesen alakítanak.

 
2015. 02. 20. 20:51 

Nem szeretem a háborús filmeket. De ez a film kegyetlenül jó! Erős és odavág; valóban taccsra teszi a napomat, annyira a hatása alá kerül az ember, de látni kell. Egyszer, kétszer biztosan.

 
2014. 10. 05. 02:43 

Órákig csak néztem magam elé a film után, és csak sokkal később tudtam elkezdeni zokogni. Nagyon kikészültem a filmtől. Soha többet nem nézem meg, ezek a mély drámák, zord valóságok nem nekem valóak. A kevésbé nyomasztó filmeket szeretem csak. Szerintem a film inkább gyönyörködtessen, eléggé borzalmas a valóság maga.

Robert De Niro
Robert De Niro
Christopher Walken
Christopher Walken
Robert De Niro
Robert De Niro
 

Az esküvői jeleneteket Cleveland-ben vették fel egy orosz ortodox templomban. Állítólag 5 napig forgatták a táncos jeleneteket és a színészeknek nonstop ugrálnia kellett. Van egy jelenet, amikor John Cazale és Robert DeNiro elesnek a táncparketten, ez valójában így történt, ugyanis teljesen ki voltak merülve a színészek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes hírek szerint Michael Cimino hazudott a Vietnamban töltött katonai szolgálatával kapcsolatban, hogy jobb hírben és hitelesebbnek tüntesse fel a filmben ábrázolt jeleneteket. Később kiderült, hogy Cimino valóban csatlakozott a hadsereghez 1962-ben, ám mindössze 6 hónapot töltött szolgálatban és soha nem csatlakozott a Különleges Alakulathoz.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A TimeOut Magazin által megkérdezett színészek szerint minden idők legjobb 100 filmje közül a 84.

(wintermat)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.