Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A tanú


(A tanú)
A tanú

Tartalom

Pelikán József hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják.Bacsó Péter filmszatíráját tíz évig dobozban pihentették bemutatása előtt.port.hu (britex)
 
2016. 01. 25. 20:53 

Talán minden idők legjobb magyar filmje...ütős szatíra, görbe tükör a kommunizmusnak, nem csoda, hogy sok-sok éven át egy dobozban pihent. Azóta szerencsére megismerhettük.

 
2016. 03. 07. 18:36 

Remek társadalomkritika és elég merész a korhoz képest, és kiemelkedő színészi alakítások plusz nagyszerű humor, erre a filmre joggal lehet minden magyar ember büszke.

 
2016. 05. 05. 10:08 

Az egyik kedvenc magyar filmem, rengetegszer láttam, igazi klasszikus. Annyi szállóige hangzik el benne, hogy számon se lehet tartani. Nagyszerű korrajz is van benne, amely a történelem órákat is élvezetessé teheti.

Both Béla
Both Béla
Kállai Ferenc
Kállai Ferenc
Kállai Ferenc
Both Béla
Kállai Ferenc
Őze Lajos
Kállai Ferenc
Őze Lajos
 

Az 1990- es évek elején, az üllői út egyik házfalán méteres betűkkel került fel egy grafitti: dr. kotász!

(Bogi87)
 

Pelikán vallomásának szerzője, Tuschinger elvtárs jelenetét a leányfalui MAHART-üdülő teraszán forgatták.

(Bogi87)
 

Az állami ítéletvégrehajtó, doktor Kotász neve egy focistától származik.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.