Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A tanú


(A tanú)
A tanú

Tartalom

Pelikán József hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják.Bacsó Péter filmszatíráját tíz évig dobozban pihentették bemutatása előtt.port.hu (britex)
 
2016. 12. 07. 13:28 

Az egyik legjobb magyar film, amelyet valaha készítettek, Különösen azok értik a mondanivalóját, akik a 60-as években, vagy azt megelőzően születtek. Nagyon értékes film.

 
2016. 10. 04. 11:01 

Méltán az egyik leghíresebb magyar film. Igazi időtálló klasszikus. A hangulata utánozhatatlan. Profi film profi szereplőkkel és profi rendezéssel. Egyszer legalább érdemes megnézni.

 
2016. 01. 25. 20:53 

Talán minden idők legjobb magyar filmje...ütős szatíra, görbe tükör a kommunizmusnak, nem csoda, hogy sok-sok éven át egy dobozban pihent. Azóta szerencsére megismerhettük.

Both Béla
Both Béla
Kállai Ferenc
Kállai Ferenc
Kállai Ferenc
Both Béla
Kállai Ferenc
Őze Lajos
Kállai Ferenc
Őze Lajos
 

Az 1990- es évek elején, az üllői út egyik házfalán méteres betűkkel került fel egy grafitti: dr. kotász!

(Bogi87)
 

Pelikán vallomásának szerzője, Tuschinger elvtárs jelenetét a leányfalui MAHART-üdülő teraszán forgatták.

(Bogi87)
 

Az állami ítéletvégrehajtó, doktor Kotász neve egy focistától származik.

(Bogi87)
Smoking Barrels: A tanú
Félelmetesen vicces alkotás, még ma is bele lehet borzongani, miközben betegre nevetjük magunkat a mára már klasszikussá vált egysorosokon.

9/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.