82% 228 szavazat
A terror iskolája

A terror iskolája

Toy Soldiers
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
17
Szereplők (17)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum

FILMINFÓ

Luis Calí, egy dél-amerikai drogbáró fia, túszok hulláit hagyva maga mögött, repülőgéppel az Egyesült Államokba tart, hogy kiszabadítsa apját. Eközben a diákok élik világukat a Regis Gimnáziumban, ahol a felső tízezer kezelhetetlen csemetéit próbálják fegyelemre oktatni. A rendért felelős Parker dékánnak elsősorban Billy Tepper-rel gyűlik meg a baja, aki után birkaként mennek a többiek. Ide toppan be Calí és gerillacsapata, hogy foglyul ejtse az apja ügyében ítélkező bíró fiát. Ám a gyerekeket már korábban biztonságba helyezték, így Calí jobb híján a többi diákot ejti túszul. Az épületet plafonig telerakja robbanószerrel, s közli: addig végez ki egy-egy tanulót, amíg az apját szabadon nem engedik.

Forgatókönyvíró: Daniel Petrie, Jr., David Koepp
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1993.07.23.
 
2024.03.18 Kapszaicin

legújabb vélemény

Az internet korában jó olvasni a kommenteket, hogy mennyi mindenkinek volt ez az egyik kedvenc filmje, amit sorozatosan megnézett. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Remek kis mozi, és tényleg nem lehetett megunni. Már a szinkronhangot is imádtam, ami... Több

0
 

Nagyon ütős,pörgős kis akciómozi.Louis Gossett Jr.hozza a rá szabott karaktert.Izgalomban tart,és a csavar sem hiányozhat belőle.

0
 
2018.12.10 harnas1207

Gyerekkoromba nagyon szerettem, nálam azt hatás érte el, amit a mai fiatalok az Éhezők viadalával élnek át. Elhiszed, hogy gyerekként egy ilyen komoly helyzetbe kerülsz és lehetsz hős.

0
 
2020.05.18 Róbert Molnár

Nagyon jó volt nosztalgiázni ezen a filmen. Gyerekkoromban állandóan megnéztem, ha ment a TV-ben. Örülök, hogy most is ráakadtam, jó kis bő másfél órás néznivaló.

1
 
2016.02.15 doroffee

Nagyon jó kis akciófilm. Sulis filmként kezdődik, amelynek megvan az a tipikus koleszos humora (de nem az az alpári szint, ami mostanában menő), de közben nagyon érdekes, izgalmas darab, amely kérdéseket vet föl, de az akciókedvelőknek sem hagy hiányérzetet.

0

A film összbevétele 15 073 942 dollár volt (imdb.com).

#1