Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A tökéletes trükk


(The Prestige)

Tartalom

A két bűvész, az elegáns Robert Angier és a zseniális Alfred Borden a XX. század Londonjának legünnepeltebb varázslói. A múltban barátok voltak, de egy baleset tönkreteszi kapcsolatukat, és egymás legnagyobb ellneségeivé válnak. Legfőbbb vágyunk, hogy legyőzzék a másikat, versengésükben minden eszköz megengedett. 
(SódóGA)
 
2016. 12. 12. 23:21 

Ebben a filmben semmi olyan potenciál nem volt ami miatt magával tudná ragadni a nézőjét. Én így éreztem mindenesetre és max azon tudtam szórakozni, hogy ilyen botorságot is ki lehet adni. Szörnyen rossz lett.

 
2015. 03. 23. 17:13 

Ajánlom azoknak, akik szeretik a bűvészes filmeket. Mesterien van jelen a mágia, és az emberi gyarlóság keverve. Mit meg nem teszünk a sikerért? Mit fel nem áldozunk? És a legvégső kérdés: Ki is az, akit átvertek?

 
2015. 09. 08. 06:29 

Nagyon - nagyon szeretem ezt a filmet, mert hosszú idő után ez volt az első film, aminek sikerült meglepnie. Annak idején, amikor először láttam szinte nulla elvárásaim voltak vele szemben, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy teljesen a képernyő elé szögez a produkció. A történet lenyűgöző, az alakítások kifogástalanok, mondhatni tökéletes. Többször nézős! Nagyon ajánlom!

Christian Bale
Hugh Jackman
Hugh Jackman
David Bowie
Andy Serkis
Michael Caine
Christian Bale
Michael Caine
Scarlett Johansson
Hugh Jackman
 

Christopher Nolan számos jelenetben kézi kamerát és természetes fényeket használt, hogy a film légköre természetes és organikus legyen.

(ps)
 

A film Christopher Priest azonos című regénye alapján készült.

(ps)
 

A filmet sokban ihlette Chung Ling Soo, a kínai bűvész, aki valójában William Ellsworth Robinson volt. William állítólag 19 éven keresztül képes volt fenntartani Chung Ling Soo álcáját, természetesen a színpadon kívül is.

(ps)
Smoking Barrels: A tökéletes trükk
Szerintem A tökéletes trükk akkor igazán tartalmas remekmű, ha nem csak a hatalmas egók egymásnak feszülését, hanem a cél érdekében történő feláldozások méretét is képesek vagyunk elismerni, végtére is az ember életének legfontosabb céljaiért áldozni kell. Arról pedig mindenki maga dönt, hogy ennek érdekében bepiszkolja e a kezét, és hogy aki ezt megteszi, az tekinthető-e rossz embernek.

9/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.