Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A vadászat


(Jagten)
A vadászat

Tartalom

Lucas (Mads Mikkelsen) nemrég vált el feleségétől, de nem keseredett el teljesen, hiszen ott van neki a munkája, amit annyira imád. A férfi óvodai asszisztensként keresi a kenyerét, szereti a munkáját és a gyerekek is szeretik őt. A kollégái szintén megbecsülik, hiszen megbízható és kedves. Magánélete úgy tűnik, hogy rendeződik, amikor elkezd randizgatni az egyik kolléganőjével. Azonban minden összeomlik egyetlen perc alatt, amikor az egyik kislány, Lucas legjobb barátjának a gyermeke elkezd valótlan dolgokat állítani a férfiről. A hazugság visszafordíthatatlan rombolást végez Lucas életében, aki értetlenül és szomorúan áll az események előtt.
(ps)
 
2015. 07. 19. 21:34 

Tanulságos és megrendítő történet. Elég jól építkezik a film, majd elég jól tartja a cselekmény és a párbeszédek feszültségét, igaz a megoldásban nem a szavak dominálnak, kicsit szegényes a komunikáció. A vége kicsit lezáratlan, ezzel kicsit bosszantó is, lehet mi nem értettük a mondanivalójó súlyosságát. A "gyerekek mindig igazat mondanak" mondatra építkezik a film...Érdemes megnézni!

 
VvV
2016. 05. 17. 15:34 

Vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban Az ötlet nem rossz, bár túlzásnak tartalma kislány által elmondottakat.

 
2015. 04. 19. 11:44 

Néha jó látni egy-egy nem hollywoodi filmet. Ilyenkor mindig rájön az ember, hogy mennyi sok értékes gyöngyszem van, ami hozzánk kevésvbé jut el, vagy kevésbé ismert.
Mads Mikkelsen alakítása fenomenális. A története pedig elég drámai, látni, ahogy megbélyegeznek valakit és lekezelik, elfordulnak tőle. Hogy persze mi az igazság, az egyértelműen nem derül ki, a nézőre bízza a rendező.

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
 

Thomas Vinterbergnek a film alapötletéül szolgáló inspirációval Søren Friis Smith a dán gyermekpszichológus szolgált.

(ps)
 

A filmet 2014-ben a legjobb külföldi filmért járó Arany Glóbusz-díjra is jelölték.

(ps)
 

A filmet mintegy 20 millió dán Koronából készítették.

(ps)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.