64% 216 szavazat
A vörös bolygó

A vörös bolygó

Red Planet
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
18
Szereplők (18)
9
Képek (9)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Val Kilmer
Val Kilmer
Carrie-Anne Moss
Tom Sizemore
Simon Baker
Val Kilmer
Carrie-Anne Moss
Val Kilmer
Benjamin Bratt
Tom Sizemore
Val Kilmer

FILMINFÓ

2050-ben a Föld pusztulása oly mértékben felgyorsul, hogy más bolygót kell választani otthonul. Asztronauták indulnak útnak, azzal a céllal, hogy kiderítsék, mi módon tehetnék lakhatóvá a Marsot. A felderítő csapatnak azonban nyoma vész, a kommunikáció megszakad a csapat tagjai között. Bowman kapitány azonban nem hajlandó magukra hagyni bajba jutott társait, és kutatásukra indul. Nem nagyon leli őket, de annyi kiderül, van élet a Marson!

Rendező: Antony Hoffman
Forgatókönyvíró: Chuck Pfarrer, Jonathan Lemkin
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália
Premier (HU): 2001.02.08.
 
2022.06.14 JRD

legújabb vélemény

Bár ízlések és pofonok de úgy érzem, hogy méltatlanul foglal helyet a rossz filmek között. Szerintem ez egy jó film. Érdekes, látványos (a technikához képest). Nem szabad a mai kor elvárásaival kezelni. Csak hagyd, hogy átjárjon a szórakozás és kész. Érdemes a figyelemre! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

2
 
2021.02.19 Gika

Sok negatív véleményt kapott, de szerintem annyira nem szolgált rá. Engem lekötött, jól elszórakoztam. Nem ez lesz a filmtörténelem legmaradandóbb alkotása, de unatkozni nem lehet rajta, izgalmas és jó kikapcsolódás. Nekem tetszett.

1
 
2016.08.15 WaldyxMan

Az idő szerintem teljesen ki tudja kezdeni ezt a filmet. Emlékszem, amikor először láttam, teljesen oda voltam érte. Nem egy emlékezetes film ugyan, de nagyon szórakoztató volt. Ma már nem igazán értem, hogy kerülhetett ez a mozikba. A CGI teljesen k... Több

0
 
2018.12.06 harnas1207

Tipikusan olyan film amit remakelni kellene, látványosabban megcsinálni és kicsit pörgősebb sztorit adni mellé. Így is megnézhető, de hiányérzete marad az embernek, főleg ennyi ismert színész mellett.

0
 
2021.05.02 drg0602

Nekem tetszett

Ezt a filmet nagyon rég láttam, nekem akkor is tetszett. Most ugyanaz a véleményem. Szórakoztató popcorn mozi. Nem rossz színészi teljesítmények, a korához képest jó elkészített film. A zenéje megfogott, az is nagyon jól sikerült. Egyik kedvenc színészem játszik benne (Val Kilmer). Nálam ez a film 8/10. Mindenképp érdemes megnézni.

0

A film összbevétele 15 983 079 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film meglehetősen magas költségvetéssel készült, és hatalmasat bukott.Szerző: JRD

#2