83% 72 szavazat
Egy hatás alatt álló nő

Egy hatás alatt álló nő

A Woman Under the Influence
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
28
Szereplők (28)
14
Képek (14)
1
Videók (1)
6
Érdekességek (6)
6
Díjak (6)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

Nick munkája mellett elhanyagolja családját. Feleségével eltervezik, hogy a gyerekeket a nagyszülőkre bízzák, hogy végre kettesben töltsenek egy estét. Az ominózus napon, azonban Nicknek bent kell maradnia az üzemnél, emiatt Maria feldühödik. Az elkeseredett asszony a… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1979.05.31.
 
2023.07.17 Jay

legújabb vélemény

Nyomasztó történet. Kiúttalanság, ketrecbe zártság. Nem lehetett könnyű szerep a bolond nőé. Mindenesetre Peter Falk a Columboban megtalalta az egyenisegenek legjobban megfelelo szerepet. Itt sem volt rossz, de a dráma nem igazán az ő világa. Gena Rowlands viszont rendkivülit alakitott.

0
 
2016.10.13 tiszaizsofi

Nem volt rossz a film bár Peter Falk furcsa volt kicsit ebben a szerepben . elgondolkodtató de könnyed és abszolút élvezetes dráma. Van pár üresjárat de a befejezése frappáns.

0
 
2016.04.29 nagyniki987

Egy nagyon is hétköznapi történet, mégsem sablonos vagy unalmas mert nagyon jól adják elő a színészek ezt a betűkről fakadó dramatikus érzelem világot. Mély mögöttes tartalommal bír.

0

A film összbevétele 13 336 830 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Cassavetes, Gena Rowlandst (feleségét) és Peter Falkot (barátját) választja Mabel és Nick, (főszereplő házaspár) szerepére, és bár ebben a filmjében ragaszkodik a forgatókönyben leírtakhoz, szabadkezet ad nekik a szituációk ábrázolásában. ezáltal Rowlands és Falk ugyanolyan szerzőivé válnak a filmnek, mint Cassavetes.Szerző: Bogi87

#2
 

Rowlandst Mabel alakításáért a Legjobb színésznő, míg Cassavetest a Legjobb rendező díjára jelölték.Szerző: Bogi87

#3
 

John Nicholas Cassavetes valójában színházi rendező volt.Szerző: Bogi87

#4
 

Az Egy hatás alatt álló nő az cassavetesi pálya csúcsteljesítményének tekinthető.Szerző: Bogi87

#5