80% 477 szavazat
A zöld urai

A zöld urai

Epic
Filmadatlap
35
Vélemények (35)
31
Szereplők (31)
18
Képek (18)
2
Videók (2)
9
Érdekességek (9)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Az erdő különös titkokat rejteget. A szemünk elől rejtve egy egész titkos, apró világ éli életét, ahol napról napra csapnak össze a jó és a gonosz erői. Egy nap azonban egy fiatal lány is bekerül ebbe a varázslatos világba, ahol újdonsült barátaival együtt kell felvennie a harcot, hogy… Több


Rendező: Chris Wedge
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2013.05.23. | Disney+ (2022.06.14.)
 
2022.11.11 Timon

legújabb vélemény

Epic

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Majdnem átlagos mese. Látványa egészen elbűvölő. A története egy picit szokványos. Ha nem lenne ott a Blue Sky-logó, talán azt hinném, hogy Disney-mese. Ami mindegy, mert ötletes így is, úgy is. Örültem, hogy emberi szereplőket is bevontak, és hogy ezáltal szokatlanul drámai lett. Főleg annál a résznél, ahol a királynő már az eleje felé meghal a támadás miatt. Kicsit figyelemreméltó, hogy a rovarok és a szintjükre változtatott emberek a rovarok lassított tempójában láttak és hallottak. Ez biológiailag azért is hasznos számukra, mert így tudnak gyorsan elmenekülni, ha veszélyben vannak. Kedvenc szereplőim a filmből a két csiga, nagyon humorosak. Aki egy varázslatos, egyben kevésbé szokványos filmet szeretne látni, elsősorban azoknak javaslom ezt. 9/10

0
 
2017.04.12 indingo

Magával ragadja a nézőt a mese, hisz annyira gyönyörű. Mély színek és formás karakterek vannak benne. A története szerethető és nem az a szokványos. Nincsenek benne idegesítő figurák.

1
 
2016.06.30 Thibo84

Egyszerűen észbontó rajzfilm.

1
 
2020.08.23 dailyfilmsan

Kicsit fura de aranyos rajzfilm ami a legapróbb lényekre fókuszálva tanít meg értékelni a kicsit. Sajnos a vége nekem nem teljesen happy end de attól még élveztem nézni. Tudom ajánlani kicsiknek és nagyoknak is.

1
 

Ez nem sikerült,és nem is tudták eltitkolni.Harmatgyenge a történet,és nem pörgős.Mondanivalóban is nagyon gyenge,egy kis pozitívum,legalább a karakterek jól meg vannak csinálva.Felejtős.

0

A film összbevétele 268 426 634 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Todd Cummings második animációs filmje, az első a Volt volt 2008-ban.Szerző: dailyfilmsan

#2
 

A "Rise Up" dalt Beyoncé írta és énekelte, aki Tara királynő hangját kölcsönözte.Szerző: dailyfilmsan

#3
 

Mary Katherine William Joyce lánya után kapta a nevét, aki 18 éves korában meghalt.Szerző: kázsé

#4
 

A Bufo egy nagyméretű varangyfaj neve.Szerző: kázsé

#5