Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Aladdin


(Aladdin)
Aladdin

Tartalom

Agrabah városában él a furfangos utcagyerek, Aladdin és barátja, Abu, egy kismajom. Jafar, a szultán kapzsi varázslója évek óta vágyódik egy csodalámpa után, amiben egy titokzatos dzsinn lakik, aki a legenda  szerint minden kívánságot teljesít. Azonban a csodalámpát csak az találhatja meg, aki nem is keresi. Jafar ravasz csellel ráveszi Aladdint, hogy hozzon el neki egy lámpát a Csodák Barlangjából.
(SódóGA)
 
2015. 04. 25. 06:54 

Szerintem egy gyönyörű és vicces animációs film,Imádom benne a dalokat,amik elhangzanak a mesében,és emlékeztet a gyerekkoromra.Nincs olyan ember,aki ne látta volna.

 
2015. 08. 15. 13:55 

Gyermekkorom legjobb meséje volt. Nagyon jó karaktereket hoztak létre , a zenék benne csodálatosak, összességében nagyon szórakoztató és remek zenék vannak benne, remek mű .

 
2016. 10. 01. 23:57 

Tanulságos! Gyerekként itt megtanultam, hogy nem minden az aminek látszik, vagy mutatja magát, az sem aki (vagy ami) szép zengő szavakkal hízeleg nekem. Zene tökéletes, érzelmek csak úgy cikáznak a filmben. Talán ez az egyik legnagyobb alkotása a Disney-nek. Ez tipikusan az a mese, ami még évek múlva is bezsebeli a sok elismerést. Fantasztikusan vicces és izgalmas.

 

Aladdin alakjához több verziót készítettek, először Michael J. Fox Vissza a jövőbe-beli alakját vették alapul, ám végül ezt a verziót túl kisfiúsnak találták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az erdeti tervek szerint Jafar gurult volna folyton dühbe és a madara, Jagó csendesítette volna le őt, azonban hamarosan rájöttek, hogy sokkal ijesztőbb egy higadt és kiszámíthatatlan Jafar, így felcserélték a szerepeket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jafar alakjára hatással voltak megalkotóinak korábbi munkái is. Milt Kahl nevéhez fűződik Sír Kán megalkotása, Marc Davis pedig Szörnyella de Frász karakterét keltette életre.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.