71% 1032 szavazat
Alkonyat

Alkonyat

Twilight
Filmadatlap
108
Vélemények (108)
26
Szereplők (26)
43
Képek (43)
1
Videók (1)
56
Érdekességek (56)
Díjak
Filmkritika
40
Cikkek (40)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

A történet főszereplője egy magának való, különc lány, Bella (Kristen Stewart). Szülei válását követően apjához kerül, akivel elköltöznek a Forks nevű kisvárosba. Az új iskolában megismerkedik a titokzatos és jóképű Edwarddal (Robert Pattinson). A fiú különbözik kortársaitól:… Több


Forgatókönyvíró: Melissa Rosenberg
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2008.11.27.
Több
 
2023.04.24 Informer2

legújabb vélemény

Vámpíros őrület

Ez a romantikus film egyértelműen a tinédzser lányokat célozza meg, és bár a forgatókönyv alapjában véve érdekesnek és romantikusnak tűnik, a végrehajtás[?] számos hiányosságot mutat. Az első és legfőbb probléma a film színészi alakításaival van. Kristen Stewart és Robert Pattinson teljesítménye egyszerűen szánalmas, amelynek során a karakterek jellemvonásai teljesen elvesznek, és a színészeknek nincsenek valódi érzései vagy árnyalatai. Az egész film ennek a gyenge színészi teljesítménynek köszönhetően nagyon kínos és nehezen nézhető. Emellett a cselekmény is számos logikai buktatóval és kihagyással küzd. A karakterek cselekedetei és motivációi gyakran nem életszerűek, és a történet sokszor olyan abszurd fordulatokat vesz, amelyek csak még inkább eltávolítják az embert az érzelmileg hiteles élménytől. A történet által felvetett konfliktusok és problémák nem válnak valódi problémává, mert a szereplők látszólag szinte semmit sem tesznek a megoldásuk érdekében. Eme alkotás nem képes kielégíteni a nézők elvárásait, és nem nyújt semmi újat vagy érdekeset a romantikus fantasy műfajban. A cselekmény sablonos és kiszámítható, a színészi alakítások gyengék, és a film egészében hiányzik a valódi érzelmi kapcsolat a karakterek és a nézők között. Összességében egyszerűen egy felejthető és gyenge produkció.

2
 
2019.04.06 Puncs

Szerintem az Alkonyat filmek közül ez az egyetlen, ami egész jól sikerült. Ezután folyamatosan csökkent a filmadaptációk színvonala. Aki bírja a vámpíros filmeket, annak egészen biztosan tetszeni fog. A film leginkább a tizenéveseket célozza meg, úgy... Több

0
 
2017.05.02 indingo

Amikor először láttam még tetszett is, ma már tuti letagadom. Elindította a vámpíros hullámot, ami azóta is megállíthatatlan. A színészek legalább jót kaszáltak vele.

0
 
2017.10.22 Deku

Ez volt az a film ami elérte nálam, hogy érdemes volt belevágni. Remek alkotás igazán érdemes megnézni. Nagyon kellemes hatást ért el a végére ez a film. Szerintem nagyon megérte megnézni ezt a filmet.

0
 
2017.07.29 Orosz István

Én elaludtam rajta, nem igazán fogott meg. Csak a nyálaskodás ment benne, értelemes történet, vagy cselekmény nem bontakozott ki. Nagyon gyenge, sőt borzalmas lett.

0

A film összbevétele 392 616 625 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A vámpírok háza valójában egy üzletemberé volt.Szerző: HE7EDIK

#2
 

Pattinson valóban zongorázott a filmben.Szerző: HE7EDIK

#3
 

Stewart ülepét ki kellett bélelni szivaccsal a fenékre ülős jelenetnél.Szerző: HE7EDIK

#4
 

Pattinson nem ismerte az Alkonyatot.Szerző: HE7EDIK

#5