Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Amerikai pasztorál


(American Pastoral)
Amerikai pasztorál

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Meddig bízzon meg egy szülő a gyerekében? És mi az, amit még megbocsáthat neki? Philip Roth Pulitzer-díjas regényéből készítette el Ewan McGregor a rendezői bemutatkozását, amelyben az amerikai álom egy postahivatal felrobbanásával hirtelen szertefoszlik. Seymour (Ewan McGregor – Trainspotting I-II., Star Wars I-III. rész) egykor a gimnáziumi focicsapat sztárja volt, a helyi szépségkirálynőt (az Oscar-díjas Jennifer Connelly – Egy csodálatos elme, Rekviem egy álomért) vette feleségül, és az álompárnak hamarosan gyönyörű kislánya született, Meredith.
Seymour mintaszerű és irigylésre méltó élete akkor vesz drámai fordulatot, amikor Meredith (Dakota Fanning – Világok harca, Nevem Sam) csatlakozik egy radikális csoporthoz, amely a vietnámi háború elleni tiltakozásként a terrorizmustól sem riad vissza. Amikor a kisváros postahivatalát a postamesterrel együtt felrobbantják és Meredith eltűnik, az FBI a lányt teszi felelőssé. Seymour persze nem tudja elfogadni az egyértelműnek tűnő látszatot és magánnyomozásba kezd Meredith után. (Mozinet)

(BéBé)
 
2017. 05. 08. 23:56 

Kár, hogy Ewan McGregor rendezői munkásságát Philip Roth Pulitzer-díjas könyvével kezdte, mert ez a debütálás nem sok jót ígér. A könyv ha csak nyomokban is hasonlít a filmhez, nálam egész biztosan nem kerül az olvasmányaim közé. Egyre inkább kezdem azt hinni, hogy a különböző díjakkal kitüntetett művészeti alkotások nem felelnek meg az én ízlésemnek. Adott egy minden ízében kiagyalt történet, melodrámává alakítva. A kiagyaltság ott kezdődik, hogy egy ragyogó emberpárnak (szépségkirálynő anya, akinek mentális bajai vannak, csak ezt ügyesen titkolja, valamint egy mintaszerű férj és családapa) hogyan születhet - olyan nevelés és anyagi körülmények mellett - ilyen többszörös gyilkossá váló elfajzott utódja. Nem vagyok szülő, lehet(?), hogy apaként másként érezném, de egy ilyen eszement lényt nem tudnék lányomként szeretni. Arra gondolok, hogy a génjeiben örökölte az anyja mentális zavarát, mert ilyen tettekre másként nem lett volna képes. Valami jót is írjak: Jennifer Connellyn nem fog az idő, továbbra is olyan gyönyörű, mint 14 évvel ezelőtt, a „Ház a ködben” című remekműben. Ennyi a pozitívum. Ewan McGregor jól rendezte önmagát, bár a játszott figurával nem tudok azonosulni. Dakota Fanning viszont kár hogy felnőtt, mert gyerekszínészként ragyogó volt, ebben a darabban pedig a legutálnivalóbb szerepet kapta, javára írható, hogy fizikai megjelenése szinte predesztinálta is erre. Kislánykori dadogásával majdnem kiűzött a moziból, csak a sor közepén ültem. Sajnos ezt a filmet is szinkronizálva adták, tudom, hogy nálunk sokkal több nézőre van esélye az „mb.” filmeknek, de néha nem ártana egy-egy feliratos filmet is bemutatni.

 
2017. 06. 01. 19:03 

Na igen, a film vége felé arról papol a kiscsaj, hogy azért van kendő az arca előtt, hogy óvja az élőlényeket, óvatosan kell lépnie, mert nem pusztíthat el élőlényt, a falon valami humbug arról, hogy "Tartózkodom minden élőlény elpusztításától..." közben meg bombát készít, robbantgat... hogy is van ez???

 
2017. 04. 14. 12:01 

Nem tudom, miért húzták le külföldön, egyáltalán nem lett rossz film, baromi kemény a sztorija, tényleg odaszegez a székbe. A biztos, hogy nem való mindenkinek, de mégis arra bíztatnálak benneteket, hogy tegyetek vele egy próbát, mert élmény lesz, azt garantálom. :)

Ewan McGregor
Dakota Fanning
Jennifer Connelly
Hannah Nordberg
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Uzo Aduba
Ewan McGregor
Valorie Curry
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Molly Parker
Dakota Fanning
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Dakota Fanning
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Peter Riegert
Uzo Aduba
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Dakota Fanning
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
David Strathairn
Valorie Curry
Ewan McGregor
 

Az eredeti tervek szerint Paul Bettany alakította volna Swedee-t, Jennifer Connelly a feleségét és Evan Rachel Wood a lányukat. 2004-ben azonban a projekt zsákutcába jutott, ezért mind kiszálltak. Tíz évvel később Connelly visszatért, de a már említett karaktereket Ewan McGregor és Dakota Fanning vették át.

(hp)
 

Ewan McGregor a forgatás alatt Ray Liotta filmjeinek részleteit hallgatta, hogy minél jobban elsajátíthassa színésztársától a New Jersey-i akcentust.

(hp)
 

A filmet az eredeti tervek szerint Phillip Noyce rendezte volna.

(hp)
Dunszt.sk - Mindennek működnie kell!
Philip Roth Amerikai pasztorálja legalább oly pontosan és brutálisan tárja fel a hamis illúziók mögött rejlő bomlást, mintha egy szépségkirálynő boncolását néznénk végig. Ewan McGregor pedig pont egy olyan sablont húz a film képi világára, amelytől Roth szövege végig megpróbált megszabadulni.
Smoking Barrels: Amerikai pasztorál
Az American Pastoral végeredményben szerintem így sem lett olyan vészes, mint amilyennek például a külföldi fogadtatása lefesti, hiszen bár keltsen olyan benyomást, mintha csak árnyéka lenne a műnek, amelyből a stáb dolgozott, ebben az árnyékban is találhatunk kedvünkre valót.

7/10
Movieaddicts: Amerikai pasztorál
Úgy gondolom, az Amerikai pasztorálban minden megvan; arra született, hogy klasszikussá váljon. Nem csak Ewan McGregor eddigi legjobb filmje, hanem a téma legjobbja, és számomra az év eddig legkiemelkedőbb filmje. 9,5/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.