Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Amerikai história X


(American History X)
Amerikai história X

Tartalom

Két testvér, Derek (Edward Norton) és Danny (Edward Furlong) Vinyard a rasszizusban és a fajgyűlöletben találja meg a választ, miután apjukat meggyilkolják. A kemény és határozott Derek egész életét a gyűlölet és a skinhead értékrend határozza meg. Egy faji gyilkosság ugyan rácsok mögé juttatja, közössége és öccse viszont bálványozni kezdi. Az évekkel később szabaduló Dereket mindenki éljenezve várja, mit sem tudva arról, hogy a fiú világlátása igencsak megváltozott a börtönben, és épp ez ellenkezőjét készül tenni annak, amit mindenki vár tőle.
(SódóGA)
 
2015. 02. 10. 09:34 

Edward Norton pályafutásának legzseniálisabb játékával a 90-es évek egyik legerősebb filmje az előítéletek, a gyűlölet totális tragédiájáról. Szívbemarkoló, megrázó és tanulságos.

 
2015. 03. 30. 22:06 

Edward Norton élete talán legnagyobb alakítását nyújtja. Zseniálisan összerakott, elgondolkodtató történet, rasszizmusról, testvériességről és gyűlöletről. Néhol elrettentő, néhol megdöbbentő. Kivételesen megkomponált karakterfejlődés. Bármikor szívesen nézem újra!

 
2015. 05. 05. 00:08 

Tökéletesen megalkotott, meglepően mozgalmas és tartalmas vérbeli dráma.

10/10

Aki kedveli Edward Norton munkásságát, annak kötelező mű.

Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Stacy Keach
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Avery Brooks
Edward Norton
Edward Norton
Fairuza Balk
Ethan Suplee
Edward Norton
 

Legbelső félelem / Az utolsó éjjel / Amerikai história X E három film egyedülálló módon alkotnak egy börtöndráma trilógiát, hiszen nem szokványos módon kapcsolódnak egymáshoz: A Legbelső félelem-ben Norton megússza a börtönt, Az Utolsó Éjjel-ben már a börtönéletre való felkészülését követhetjük nyomon, míg az Amerikai história X-ben már "bent vagyunk" a börtönben.

(szucszoli)
 

Kaye, a rendező és Edward Norton összeveszett egymással a film végső vágása során. Ennek hátterében az állt, hogy Kaye megtagadta a film megvágását, más befejezést szánt neki. Véleménye szerint nem lett volna gyökeresen más a film vége, csupán eltérő eszközökkel jutott volna hasonló eredményre. Kaye, aki nem csak a rendezője, hanem egyben operatőre is volt a filmnek, ezek után megpróbálta elérni hogy a neve ne szerepeljen a stáblistán, de ez sem jött össze neki.

(Bogi87)
 

Az Anti-Heroes punk együttes beperelte a New Line Cinemát a film egyik karakterén látható tetoválás miatt, amelyen szerepel az együttes neve. A zenészek nem akartak semmiféle kapcsolatot nácikkal, akár valós, akár kitalált személyekről legyen szó.

(SódóGA)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.